Bla i boken

Den siste pasienten

en ny sak for Adam Dalgliesh

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788242139771
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
"Den 21. november, den dagen hun fylte førtisju år, og tre uker og to dager før hun ble drept, dro Rhoda Gradwyn til Harley Street til sin første timeavtale med en plastisk kirurg, og under dette møtet, som var ment å skulle virke tillitvekkende og beroligende, fattet hun en beslutning som uavvendelig skulle føre til hennes død." Rhoda Gradwyn er en av Londons mest beryktede undersøkende journalister. Hun tar inn på en velrenommert privatklinikk i Dorset for å få fjernet et stort arr i ansiktet. Alt ligger til rette for en vellykket operasjon og en fredelig rekonvalesens på et av de vakreste godsene i Dorset. Hun forlater ikke klinikken i live. Adam Dalgliesh og hans folk i Scotland Yard blir tilkalt for å etterforske dødsfallet. Når også en nær venn av Rhoda blir funnet død på godset, blir saken enda mer intrikat. Dalgliesh stilles overfor større utfordringer enn selv skyldspørsmålet.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2009
ISBN 9788242139771
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Oversetter Ragnhild Eikli
Salgsdato 05.04.2009
Orig. tittel The private patient
Emne England Krim Romaner Politi og detektiver Skjønnlitteratur
Lest av Bjørn Fougner

P.D. James

P.D. James (1920-2014) er et av de store navnene innen krimgenren. Hennes bøker har solgt i millioner av eksemplarer verden over, og hun er blitt tildelt en rekke priser. I 1993 mottok hun Riverton-klubbens ærespris.
Det er i første rekke James' bøker med Scotland Yard-detektiven Adam Dalgliesh i hovedrollen som har vunnet et stort publikum. Flere av dem har gått som TV-serier, blant andre "Martingale-mordet", "Dragning mot død", "Intriger og begjær" og "Mystiske omstendigheter". De fleste av P.D. James' romaner er utgitt på norsk. Også hennes selvbiografi "I ettertid" er kommet i norsk oversettelse. I 2013 ga hun ut romanen "Døden kommer til Pemberly", der hun dikter et mordmysterium inn i fortsettelsen av Jane Austens klassiker "Stolthet og fordom".

P.D. James ble adlet i 1991 som Baroness James, og hun er tildelt flere ordener. Høsten 2008 ble hun innlemmet i The Hall of Fame of the Best English Crime Writers, en ære som tidligere kun er blitt Agatha Christie og Arthur Conan Doyle til del. Les mer

Andre i samme serie

 1. Det svarte tårnet
  Det svarte tårnet
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 2. Fyret
  Fyret
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 3. Martingale-mordet
  Martingale-mordet
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr