Fortellingen om sju bål

roman

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203354496
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
"Fortellingen om sju bål" er en roman om kjærlighet, om søken etter sine røtter, søken etter identitet.

Det er en roman om to unge mennesker, Russell og Mary, oppvokst i samme land, men i forskjellige verdener. Begge med drømmer for framtiden, og et mørke i fortiden. Og mens historien beveger seg ubønnhørlig framover, kommer Russell og Mary nærmere hverandre, og det som en gang skilte dem. Det er en roman om en tragedie, om blod, og om det er mulig å forandre sin skjebne. Og med et folks brukne rygg som bakteppe, kommer en ny trussel, den norske stats oljeselskap.

Hva er den amerikanske drømmen? Hvem er den for?
Og hva kommer etter det sjuende bålet?
"Mjønes har skrevet en viktig roman som sier noe om identitet, følelsen av å være utenfor, en tematikk som alltid vil være aktuell. Og han gjør det godt, med et ektefølt engasjement ..."
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

"Han klarer å mane fram mennesker, steder og hendelser som gjør at handlingen blir sittende som en film i hodet på leseren, uansett hvor ubehagelig den filmen til tider er. Hadde «Fortellinger om sju bål» vært en amerikansk utgivelse, ville filmrettighetene trolig vært solgt allerede før utgivelsen."
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

"Forfattaren vidarefører stilen frå den gode debutboka Terminalhastighet frå 2009: lange periodar med hyppig bruk av gjentakingar. Det gjer snarare teksten lettlesen enn fortetta, men er ein effektiv måte å vise affekten hos forteljarane. Kombinert med dei uventa synsvinklane og dramatiske hendingane i dei korte, historiske kapitla er det eit vellukka grep."
Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid

"Johan Mjønes tenker ambisiøst når han tar for seg overgrepshistorien til Amerikas urbefolkning i om sju bål. Men romanprosjektet er gjennomført i form og stil. (...) en leseverdig og ubehagelig interessant bok."
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

"... en roman som lever opp til sitt høye ambisjonsnivå, også litterært ... Jeg håper denne fortellingen leses av mange."
Mari Nymoen Nilsen (terningkast 5)

"Og det er en flott roman. Forfatteren er språklig nærværende, han er poetisk og tilnærmet klisjéfri ¿ ingen lett oppgave i disse dager. Dessuten er hans prosa suggererende, «skjønnlitterær» og folkelig. Men det er allikevel innholdet som fanger størst interesse."
Jan-Erik Østlie, Aktuell

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203354496
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 26.02.2013
Emne USA Skjønnlitteratur 2010-2019 Identitet Historisk litteratur Amerikanske urfolk Romaner 1800-tallet Kjærlighet
Johan B. Mjønes

Johan B. Mjønes

Johan B. Mjønes er født på Hamar, oppvokst på Orkanger, bosatt i Oslo. Han har hovedfag i allmenn litteraturvitenskap og debuterte med romanen Terminalhastighet i 2009. Mjønes har utgitt en rekke romaner, ungdomsromaner og barnebøker, blant annet seriene om Leif og Paul, og Lukas. Hans siste roman, den kritikerroste Heim, ble utgitt i 2018. Les mer

Artikler

Bli kjent med Lukas.

Bøkene om Lukas er morsomme, lekne og lett gjenkjennelige bøker som passer perfekt for alle barn fra tre år og oppover.
Les mer