Fornuft og følelse

Velg format

Forventet i salg
189 kr
ISBN
9788203212178
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Familien Dashwood lever et bekymringsløst liv på sin store og flotte eiendom i Sussex. Men da faren dør, blir alt forandret. Slektninger frarøver dem arven, og Dashwood-søstrene og deres mor blir nødt til å flytte fra Sussex til Barton Cottage i Devonshire. Her må de venne seg til et liv i atskillig enklere kår.
Den svermeriske Marianne møter snart John Willoughby og forelsker seg hodestups. Den mer sindige Elinor sørger over adskillelsen fra Edward Ferrars, som er igjen i Sussex.
Til tross for deres forskjellige personligheter opplever begge søstrene store skuffelser i møtet med kjærligheten. Marianne viser sin sorg åpenlyst, mens Elinor ikke lar noen få ta del i hennes følelser. Men i beste Austen-tradisjon er begge kloke, standhaftige og ærige - og som alle Austen-heltinner finner de til slutt både kjærlugheten og lykken.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 526
Utgitt 2009
ISBN 9788203212178
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Merete Alfsen
Salgsdato 26.03.2009
Orig. tittel Sense and sensibility
Emne Romaner Klassisk litteratur Kjærlighet England Overklassen Skjønnlitteratur 1800-tallet
Jane Austen

Jane Austen

Jane Austen (1775-1817) var datter av en prest i Hampshire. Hun vokste opp blant fem brødre og en søster og levde siden et rolig liv som ugift sammen med familien. Alt som ung begynte hun å skrive, påvirket av Shakespeare og engelsk romankunst så vel som av samtidens skrekk- og triviallitteratur. Ofte skrev hun i ledige stunder på papirlapper, som første mange år senere ble redigert og utgitt som bøker. Det gjaldt blant andre "Fornuft og følelse" (1811) og "Stolthet og fordom" (1813), og flere av bøkene utkom anonymt under påskriften "By a Lady". Les mer

Andre i samme serie

 1. Emma
  Emma
  Innbundet
  199 kr
  Kommer
 2. Hans Børlis beste dikt
  Hans Børlis beste dikt
  Innbundet
  299 kr
 3. Samlede dikt
  Samlede dikt
  Innbundet
  229 kr
 4. Samlede dikt
  Samlede dikt
  Innbundet
  199 kr
  Kommer