Du må ikke sove

Wilhelm Reich og psykoanalysen i Norge

Velg format

Tilbudspris 393 kr Før 449 kr
Kommer for salg
11.11.2022
ISBN
9788203291340
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
På flukt fra naziregimet i Tyskland kom den kjente Freud-eleven Wilhelm Reich til Oslo i 1934, invitert av professor Harald Schjelderup. Da hadde flere nordmenn allerede utdannet seg innen psykoanalyse i Wien, Berlin og Zürich. Reichs forelesninger ved Universitetet vakte voldsom debatt. Med ett ble det ubevisste og seksualitetens frigjøring satt på dagsordenen, og frontene var steile. Vidkun Quisling angrep Reich som en «jødisk-bolsjevikisk seksualpornograf».

Reich hadde en rekke norske kulturpersonligheter i analyse. Samtidig hadde han høye forskerambisjoner; han ville løse kreftens gåte og avdekke livsenergien som en medisinsk realitet. Sammen med Sigurd Hoel og Arnulf Øverland møtte han dessuten Lev Trotskij, som befant seg i Norge som flyktning.

Du må ikke sove er et banebrytende bidrag til norsk og internasjonal kulturhistorie.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203291340
Format Innbundet
Språk Bokmål
Emne Psykoanalyse Faglitteratur Biografier
Håvard Nilsen

Håvard Nilsen

er dr.philos. i moderne politisk historie, er professor i samfunnsfag ved Høgskolen i Østfold. Han var gjesteforsker ved Universitetet i Cambridge, og har senere formidlet Cambridge-skolen i idéhistorie og republikansk teori i Norge i flere artikler og boken Politisk frihet (2014), (utgitt med Helge Jordheim). Han har også forsket på vitenskapsteori og -historie (psykologiens historie) og er gjesteprofessor ved Sigmund Freud Universität i Wien. Les mer