Det finnes ingen helhet

Annen tilknytning:

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203355769
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Helga Flatland har begeistret kritikere og lesere. Nå fullfører hun sin trilogi om bygda som mistet tre gutter på oppdrag i Afghanistan.

Det er desember 2012. Fem år har gått siden Tarjei, Trygve og Kristian ble drept av en veibombe i Afghanistan.
Ragnhild, bygdas lege, vet mye om hva som fikk guttene til å reise, og hva dødsfallene har gjort med dem som ble igjen. Hvordan livet etterpå fortoner seg for foreldreparet Karin og Hallvard, eller for Bjørn, som kom levende tilbake - uten heltestatus.
Gjennom Ragnhilds blikk ser vi hvor ulikt menneskene forholder seg til tap, erkjennelse og overlevelse. Hennes fortelling viser også hvordan hjelperen selv kan bli avhengig av de som skal hjelpes.
"Det finnes ingen helhet" er en roman om forsoning, om veien videre etter en stor katastrofe og en stor sorg.
Om "Det finnes ingen helhet":

"Imponerende dypdykk i menneskers indre liv, formulert i et glassklart språk. (...) Et debutverk så imponerende at unge Helga Flatland spås ei framtid som en av våre mest sentrale samtidsforfattere."
Cathrine Krøger

"Flatlands fortellerstyrke ligger definitivt i den elegante og svært gjennomarbeidede vekslingen i synsvinkler. (...) Forfatteren fikk blant annet Tarjei Vesaas' debutantpris og Ungdommens kritikerpris for debutboken. Jeg tror og håper at også denne siste boken blir lest av mange unge mennesker."
Mari Nymoen Nilsen, VG

"Helga Flatland har skrevet en svært vellykket enkeltroman, og en imponerende trilogi. Det er bare å ta av hatten og glede seg til fortsettelsen i dette forfatterskapet ... Et imponerende bevis på at en god trilogi er langt mer enn en tre tilfeldig sammenstilte bøker."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Hvilken reise det har vært å lese denne trilogien!"
Jan-Erik Østlie, Aktuell

"Helga Flatland formidler klok bygde- kollektivisme, men uten klare svar. (...) en talentfull forfatter har signert en bok som røper stor innsikt i vår vanskelige intimsfære."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Ingen bør være i tvil om at vi her står overfor et fortellertalent."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Helga Flatland har skrevet en praktfull roman, og en imponerende trilogi."
Anette Os, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

"Flatland viser nok en gang en imponerende evne til å sette seg inn i hverdagsmenneskers følelsesliv. Og det handler ikke bare om sorg, men også om ekteskap, rastløshet og tilhørighet. Boka kan leses som enkeltstående roman, men jeg vil absolutt anbefale å lese hele trilogien, slik at du får historien fra alle synsvinkler."
Marta Breen, Alt for damene

"Hver enkelt person og skjebne er framstilt på en overbevisende realistisk måte de forfatterinnlevelsen i situasjon og mennesker, både gjennom psykologisering, menneskelig innsikt og spesielt ved drivende dyktig litterær og språklig teknikk gjør «Det finnes ingen helhet» til et helstøpt stykke litteratur, også for dem som ikke har lest de to foregående bøkene til Helga Flatland."
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad (terningkast 5)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203355769
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 30.08.2013
Emne Bygder Romaner Sorg Skjønnlitteratur
Helga Flatland

Helga Flatland

Helga Flatland (født 1984) har bachelorgrad i Nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo og har tatt treårig utdanning på tekstforfatterlinjen på Westerdals School of Communication. Hun debuterte med romanen Bli hvis du kan. Reis hvis du må (2010), som fikk overstrømmende kritikker. For denne ble hun tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris, Ungdommens kritikerpris, Aschehougs debutantstipend, og hun ble nominert til P2-lytternes romanpris. Hun befestet sin posisjon med Alle vil hjem. Ingen vil tilbake (2011). Det finnes ingen helhet (2013) avslutter trilogien. Hun ble tildelt Bokhandlerprisen i 2017 for sin roman, En moderne familie (2017). Hun debuterte som barnebokforfatter med Eline får besøk (2015).

Helga Flatland regnes blant de fremste av unge norske fremadstormende forfattere. Hun har fått et stort publikum for måten hun beskriver menneskelige prosesser som sorg, tilknytning og oppbrudd på.

I 2020 kom romanen Et liv forbi, til strålende mottakelse. Høsten 2022 utga Flatland sin sin sjuende roman Etterklang, og denne ble nominert til Bokhandlerprisen. Les mer

Andre i samme serie

 1. Alle vil hjem. Ingen vil tilbake
  Alle vil hjem. Ingen vil tilbake
  Ebok
  149 kr
 2. Alle vil hjem. Ingen vil tilbake
  Alle vil hjem. Ingen vil tilbake
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 3. Bli hvis du kan. Reis hvis du må
  Bli hvis du kan. Reis hvis du må
  Ebok
  119 kr
 4. Bli hvis du kan. Reis hvis du må.
  Bli hvis du kan. Reis hvis du må.
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 5. Det finnes ingen helhet
  Det finnes ingen helhet
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr

Artikler

Utdrag fra Et liv forbi av Helga Flatland

Med Et liv forbi befester Helga Flatland sin posisjon som en av de skarpeste observatørene i vår samtid. Les et utdrag fra Et liv forbi her.
Les mer