Bli hvis du kan, reis hvis du må ; Alle vil hjem, ingen vil tilbake ; Det finnes ingen helhet

Annen tilknytning:

Velg format

279 kr
På lager
ISBN
9788203358906
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Trilogien BLI HVIS DU KAN, består av disse bøkene:

BLI HVIS DU KAN. REIS HVIS DU MÅ

Fire unge barndomsvenner fra den samme bygda - Tarjei, Trygve, Bjørn og Kristian - verver seg til de norske styrkene i Afghanistan. Bare én av dem kommer hjem i live. Hvorfor dro de egentlig? Hva med de som er igjen? Hvilke krefter påvirker våre valg? Romanen handler om å vokse opp i, være omgitt av og bryte opp fra en trygghet som ikke lenger kjennes trygg.

ALLE VIL HJEM. INGEN VIL TILBAKE

Tarjei, Kristian og Trygve er døde. Tarjeis søster Julie, nabogutten Sigurd som var forelsket i Trygve, og Mats, Julies tilsidesatte kjæreste, er i ferd med å etablere sitt voksne liv i skyggen av sorgen. De merker alle på sitt vis hvor møysommelig og krevende det er å komme hjem - til seg selv og alt som må rives opp og bygges på nytt.

DET FINNES INGEN HELHET

Det er desember 2012. Fem år har gått siden Tarjei, Trygve og Kristian ble drept i Afghanistan. Ragnhild, bygdas lege, vet mye om hva som fikk guttene til å reise, og hva dødsfallene har gjort
med dem som ble igjen. Gjennom hennes blikk ser vi hvor ulikt menneskene forholder seg til tap, erkjennelse og overlevelse.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 591
Utgitt 2015
ISBN 9788203358906
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 24.08.2015
Orig. tittel Bli hvis du kan, reis hvis du må
Emne Bygder Romaner Afghanistan Militære Skjønnlitteratur Sorg Norge
Helga Flatland

Helga Flatland

Helga Flatland (født 1984) har bachelorgrad i Nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo og har tatt treårig utdanning på tekstforfatterlinjen på Westerdals School of Communication. Hun debuterte med romanen Bli hvis du kan. Reis hvis du må (2010), som fikk overstrømmende kritikker. For denne ble hun tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris, Ungdommens kritikerpris, Aschehougs debutantstipend, og hun ble nominert til P2-lytternes romanpris. Hun befestet sin posisjon med Alle vil hjem. Ingen vil tilbake (2011). Det finnes ingen helhet (2013) avslutter trilogien. Hun ble tildelt Bokhandlerprisen i 2017 for sin roman, En moderne familie (2017). Hun debuterte som barnebokforfatter med Eline får besøk (2015).

Helga Flatland regnes blant de fremste av unge norske fremadstormende forfattere. Hun har fått et stort publikum for måten hun beskriver menneskelige prosesser som sorg, tilknytning og oppbrudd på.

I 2020 kom romanen Et liv forbi, til strålende mottakelse. Høsten 2022 utga Flatland sin sin sjuende roman Etterklang, og denne ble nominert til Bokhandlerprisen. Les mer

Andre i samme serie

 1. Alle vil hjem. Ingen vil tilbake
  Alle vil hjem. Ingen vil tilbake
  Ebok
  149 kr
 2. Alle vil hjem. Ingen vil tilbake
  Alle vil hjem. Ingen vil tilbake
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 3. Bli hvis du kan. Reis hvis du må
  Bli hvis du kan. Reis hvis du må
  Ebok
  119 kr
 4. Bli hvis du kan. Reis hvis du må.
  Bli hvis du kan. Reis hvis du må.
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 5. Det finnes ingen helhet
  Det finnes ingen helhet
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 6. Det finnes ingen helhet
  Det finnes ingen helhet
  Ebok
  159 kr

Artikler

Utdrag fra Et liv forbi av Helga Flatland

Med Et liv forbi befester Helga Flatland sin posisjon som en av de skarpeste observatørene i vår samtid. Les et utdrag fra Et liv forbi her.
Les mer