Den stille leieboeren

Velg format

429 kr
På lager
ISBN
9788203397080
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Aidan er en stødig og tiltrekkende far og enkemann som bortfører og dreper kvinner. Bortsett fra Rachel, som han har holdt fanget i et skjul i hagen i fem år. Når huset må selges, vet Rachel at den eneste måten å redde livet er å overbevise Aidan om at han kan ta henne med seg videre til den nye boligen. Det gjør han, og presenterer henne for datteren Cecilia som en fåmælt, perifer bekjent som stort sett holder seg på rommet. Det siste stemmer, Rachel er stort sett lenket fast og vet at det minste provokasjon eller feilgrep kan koste henne alt. Hun vet også at hun kanskje er den eneste som kan stoppe Aidan fra å drepe igjen.

Den stille leieboeren er en smart, uhyggelig og knallsterk psykologisk krim om en nesten lydløs, men dirrende intens kamp på liv og død.

«Perfekt thriller! Den stille leieboeren av Clémence Michallon er en av de beste thrillerne jeg har lest på mange år! (...) En litterær og smart psykologisk thriller av en forfatter som kan bli et virkelig stort krimnavn. (...) Det hele er så godt sydd sammen og skildret at det er en nifs fryd å lese. (...) Her må jeg rett og slett ty til klisjeen: skal du lese en krimbok i sommer, så les denne!» Elin Brend Bjørhei, VG (Terningkast 6)

«Nervepirrende og velkonstruert thriller med feministisk brodd. (...) en smart og godt over gjennomsnittet spennende thriller, av en forfatter med solid kontroll over sine virkemidler.» Leif Bull, Dagens Næringsliv

«... fartsfylt thriller (...) realistisk, smart og spennende» Maren Simonsen, Bok 365 (Terningkast 5)

«Den er skikkelig spennende, og er imponerende intelligent oppbygd. God og rystende sommerlesning.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen (Terningkast 5)

«Franske Clémence Michallons debuthriller ble solgt til nærmere 30 land før utgivelse, og det er ikke uten grunn: Dette er årets beste thriller! Det handler om en seriemorder og hans kidnappede offer. Meget gode karakterer og et imponerende plot, sydd sammen i et litterært godt språk. En bok som er en nifs fryd å lese, virkelig spennende fra start til slutt.»
Elin Brend Bjørhei, VG - Årets beste bøker 2023

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 371
Utgitt 2023
ISBN 9788203397080
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Morten Hansen
Salgsdato 22.06.2023
Orig. tittel The quiet tenant
Emne Skjønnlitteratur New York Romaner Psykologiske thrillere
Clémence Michallon

Clémence Michallon

Clemence Michallion er født i Frankrike og bor i New York. Hun har studert ved Science Po og Columbia University og jobbet som skribent for bl.a. Vanity Fair og The Independent med særlig fokus på populærkultur, mote, kjønn, feminisme og kroppspositivisme. Hennes debutroman "Den stille leieboeren" ble solgt til nærmere 30 land før utgivelse.

Les mer