Den gode doktoren fra Warszawa

På lager
ISBN
9788203269974
Innbundet
kr 379,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203269974
  • Orig. tittel: The good doctor of Warsaw
  • Oversetter: Eli-Ann Tandberg
  • Salgsdato: 21.06.2021
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 348
Studentene Mischa og Zofia er forelsket og vil gjerne gifte seg. Men året er 1939, og Polen blir okkupert. De to førsøker å rømme, men blir tvunget tilbake til Warszawa, der de begynner å jobbe på et barnehjem drevet av doktor Korczak. Under umenneskelige forhold kjemper doktoren for hvert enkelt barn, og gir håp i mørket for de etter hvert tusenvis av menneskene som lever innenfor gettoens murer.
Presset på gettoen øker, barnehjemmet trues, og doktor Korczak har mulighet til å redde seg selv, men nekter å forlate barna. Sammen må de møte den store trusselen. Mischa og Zofia kommer bort fra hverandre, men gir ikke opp håpet om at de en gang skal få se hverandre igjen.
Boka er basert på den virkelige historien om Mischa og Zofia, og om legen, forfatteren og pedagogen Janusz Korczak, en glødende forkjemper for barns ukrenkelige verdi.
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

Elisabeth Gifford

Elisabeth Gifford studerte religionshistorie og fransk litteratur ved universitetet i Leeds, og tok en MA i kreativ skriving ved Royal Holloway College. Hun bor i Kingston Upon Thames med mann og tre barn. Historien om Janusz Korczak fikk hun høre i løpet av studiene, og den gjorde sterkt inntrykk. Hun glemte den ikke. Etter ti år - og tre andre romaner ­­- skrev hun Den Gode Doktoren fra Warszawa.
Mer om forfatteren