Bruce Springsteen

den siste amerikaner

Velg format

Forventet i salg
284 kr
ISBN
9788203293740
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Gå til www.bokskya.no og se hvem som tilbyr eboken.

Da Bruce Springsteen debuterte i 1973, var det ingen som ville gi ut platen hans her til lands. Nå er The Boss en naturlig gjest når nasjonen skal samles - sist på Rådhusplassen i Oslo 22. juli 2012. Noe og noen har forandret seg.
Hva er det med Bruce Springsteen som gjør nordmenn så ellevilt begeistret? Og hvorfor vekker han ikke den samme begeistringen i sitt hjemland?
I "Den siste amerikaner" følger Hans-Olav Thyvold sporet etter Bruce Springsteen fra New Jersey til Halden. Underveis møter han blant andre en skuffet Southside Johnny, en sprudlende Åge Aleksandersen, en tålmodig Kjartan Fløgstad, en optimistisk Lenny Kaye, en hyperaktiv Steve Van Zandt og en avslappet Henning Kvitnes - foruten Bruce Springsteen selv, som noe overraskende byr
på en øl og kommer med et tilbud det er umulig å si nei til.
"Den siste amerikaner" gir oss et annerledes og unikt norsk blikk på Bruce Springsteen, formidlet med stor kunnskap og et fandenivoldsk glimt i øyet. "I norsk sammenheng skrives det for få bøker som dette - de lange, gode, essayistiske utforskningene av rocken som mer enn musikk, artisten som mer enn musiker. (...) det er Thyvolds personlige syntese av egne og andres meninger som gjør dette så lesverdig og relevant."
Bernt Erik Pedersen, Dagsavisen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203293740
Format Ebok
Språk Bokmål
Emne USA Faglitteratur Pop og rock Biografier Norge Musikere

Hans Olav Thyvold

Hans-Olav Thyvold (f.1959) har hatt en omfattende karriere som journalist, forfatter, oversetter, radio-DJ, rådgiver og foredragsholder. På Aschehoug har han utgitt Bruce Springsteen: Den siste amerikaner (2012) . Snille hunder kommer ikke til Sydpolen (2017) er Thyvolds første roman på Aschehoug. Les mer