Blodspor i Klondike

Annen tilknytning:

Velg format

99 kr
På lager
ISBN
9788203258442
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Iditarod er verdens lengste og tøffeste hundesledeløp. Det går fra Anchorage i sørøst til Nome i nordvest i Alaska. Leif er på vei mot en sensasjonell plassering, men så slår været om, og det blir en voldsom storm. Leif er brått alene i vinterødemarken.
Det handler om hundekjøring, om å overleve i ødemarken og om gulleventyret i Klondike, men det handler også om å ta vare på jorden. For Leif blir vitne til miljøkriminalitet som gjør at sterke krefter ønsker å hindre ham i å komme tilbake til sivilisasjonen.
Inspirert av Jack Londons bøker fra Alaska og "Når villdyret våkner" har Mjønes skrevet en iskald thriller om en kamp på liv og død.

"Blodspor i Klondike" er den andre boken i trilogien om Leif og Paul etter "Død manns kiste". Boken var nominert til Uprisen - årets ungdomsroman. "Glimrende ungdomsroman. (...) Mjønes skriver som vanlig godt; han er svært god på å skildre det iskalde landskapet, de voldsomme naturkreftene, og forfatteren tegner fine portretter av hovedpersonene. (...) dette tegner til å bli noe av en bokserie."
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

"Mjønes skriv godt og engasjert, og skaper dramatiske hendingar gjennom heile boka."
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

"Mjønes er en dyktig forteller. Han skildrer godt, maler ut de landstrakte og snøfylte landskapene slik at man formelig kan kjenne den bitende kulden komme ut av boksidene. Forfatteren har lagt inn mange spennende og uventede hendinger, hvilket gjør at romanen vil kunne feste et godt grep om unge leseres leselyst."
Anders Holstad Lilleng, Demokraten

"Naturvern, miljøkriminalitet, oljeutvinning, gulleventyr i Klondike, bjørneangrep og så vidare. Boka er spennande frå første til siste side! Den har fått svært gode kritikkar av ungdomen sjølv, og den blei lånt ut fyrste gong eg snakka om den til 9. klasse i Åmot. (...) Elles appellerer boka like mykje til gutar som jenter. Lån og les! Eg lovar deg ei spennande lesaroppleving anten du er ungdom eller vaksen!"
Bjørg Irene, Vest-Telemark Blad

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå 12-16
Utgitt 2014
ISBN 9788203258442
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 29.10.2014
Orig. tittel Blodspor i Klondike
Emne Spenning Alaska Skjønnlitteratur Romaner
Johan B. Mjønes

Johan B. Mjønes

Johan B. Mjønes er født på Hamar, oppvokst på Orkanger, bosatt i Oslo. Han har hovedfag i allmenn litteraturvitenskap og debuterte med romanen Terminalhastighet i 2009. Mjønes har utgitt en rekke romaner, ungdomsromaner og barnebøker, blant annet seriene om Leif og Paul, og Lukas. Hans siste roman, den kritikerroste Heim, ble utgitt i 2018. Les mer

Andre i samme serie

 1. Blodspor i Klondike
  Blodspor i Klondike
  Innbundet
  399 kr
 2. Død manns kiste
  Død manns kiste
  Ebok
  99 kr
 3. Død manns kiste
  Død manns kiste
  Innbundet
  399 kr
 4. Kaptein Nemos testamente
  Kaptein Nemos testamente
  Innbundet
  399 kr
 5. Kaptein Nemos testamente
  Kaptein Nemos testamente
  Ebok
  119 kr

Artikler

Bli kjent med Lukas.

Bøkene om Lukas er morsomme, lekne og lett gjenkjennelige bøker som passer perfekt for alle barn fra tre år og oppover.
Les mer