Aksel Vinding-trilogien

roman

Velg format

Forventet i salg
249 kr
ISBN
9788203352348
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Aksel Vinding er med i Unge Pianisters Samfunn - en gjeng ungdommer i Oslo på slutten av sekstitallet. De er høyst forskjellige, de er både rivaler og venner, men de har én ting felles: musikken. Og det holder. De skal snart debutere i Aulaen, og de er under et umenneskelig press. Samtidig er de unge og lekne, og Aksel Vinding kaster sine øyne på den beste av dem alle - Anja Skoog.
Trilogien om Aksel Vinding er et familiedrama og en kunstnerfortelling. Midt i det hele står Aksel Vinding, besatt av musikk og kjærlighet. Dette er romaner om å ta valg, om kunstens plass i et liv, om sorg og lidenskap, om lengsel og om kampen for å bli synlig i eget liv og andres. Trilogien er møtt med stor begeistring i mange land. Om "Til musikken":
"En perfekt bok."
Elke Heidenreich, ZDF

Om "Elven":
"En verdig etterfølger. Stor litteratur - knugende og oppløftende på samme tid."
Mette Winge, Politiken

"Denne forfatteren sitter åpenbart med alle verdens talenter."
Nils C. Ahl, Le Monde

Om "Damen i dalen":
"Forfatteren har gjennom sin kreative virtuositet funnet et poetisk uttrykk som er unikt."
Carola Wiemers, Deutschland Radio

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 1231
Utgitt 2012
ISBN 9788203352348
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 17.04.2012
Emne Familie Skjønnlitteratur Romaner Oslo Kjærlighet Musikere Kunstnermiljøer Finnmark
Ketil Bjørnstad

Ketil Bjørnstad

Ketil Bjørnstad, født 1952 i Oslo, er pianist, komponist og forfatter innen mange sjangre.

Sin litterære debut fikk han i 1972 med diktsamlingen Alene ut, og siden har han skrevet romaner, skuespill og debattbøker samt dokumentarromaner om Oda Krohg, Edvard Grieg, Edvard Munch, Ole Bull, Hans Jæger og Bendik Riis.
Til Bjørnstads romaner hører trilogien Drift, Drømmen om havet og Veien til Dhaka samt den tematiske trilogien Fall, Ludvig Hassels tusenårsskifte og Tesman. Til musikken (2004) fikk sin frittstående oppfølger i Elven (2007) og Damen i dalen (2009).

I 2008 fikk Ketil Bjørnstad den ærerike franske «Prix des Lecteurs» for romanen Til musikken (2004), og han ble to år senere nominert til «The Independent Foreign Fiction Prize». Hele trilogien er utgitt i en rekke land til storslagen mottagelse. Bjørnstad har også skrevet de kritikerroste romanene De udødelige (2011) og Verdens ende (2012).

Verden som var min. Sekstitallet (2015) var første roman flerbindserien om tiårene der Bjørnstad skriver sitt liv opp mot egen samtid. Den ble en stor kritikersuksess, solgte over 10 000 i bokhandelen og ble nominert til bokhandelprisen. Deretter fulgte Bjørnstad opp med årlige tiårsutgivelser: Syttitallet (2016), Åttitallet (2017), Nittitallet (2018), Tyvetallet (2019), før han avsluttet med Siste tiåret høsten 2020 - også den til formidabel mottakelse. Til sammen har serien solgt i over 200.000 eksemplarer.

Høsten 2021 kom Bjørnstad med to bøker: Diktsamlingen Båt på fjorden og sakprosautgivelsen Downhill - En besettelse, om skisportens Formel 1 og forfatterens møte med skistjernen Kajsa Vickhoff Lie. Våren 2022 utkom Sommernatt ved fjorden, en samling kjærlighetsdikt fra Bjørnstads lyriske produksjon
gjennom de siste 50 årene. Høsten 2023 er Bjørnstad aktuell med diktsamlingen Beundringen. Les mer

Andre i samme serie

 1. Damen i dalen
  Damen i dalen
  Ebok
  159 kr
 2. Damen i dalen
  Damen i dalen
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 3. Elven
  Elven
  Ebok
  159 kr
 4. Elven
  Elven
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 5. Til musikken
  Til musikken
  Ebok
  149 kr

Artikler

Det beste med høsten? En skikkelig god krim! 

Jeg tror høsten er til for at vi skal sette oss ned i en lun stol, med et hjemmestrikka ullpledd, fyr på peisen og en bunke med nokså skumle bøker ved siden av oss. Du trenger ikke reise bort. Bare bli sittende. Bli kjent med nye helter. Og skurker.
Les mer

Verden som var min

Ketil Bjørnstad avslutter seksbindsverket Verden som var min med Siste tiåret. En litterær bragd og et storverk sier kritikerne.
Les mer