Vinden ved verdens ende

roman
Annen tilknytning:

Velg format

119 kr
På lager
ISBN
9788203351198
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Noen Statoil-ansatte kaster seg utfor Preikestolen. Eller blir de dyttet? Hva er det egentlig som skjer?
I sin lille, hvitmalte trevilla i Stavangers gamleby bor tidligere Statoil-ansatte Jonas Aa. Han lytter til klassisk musikk, drikker japansk te og forsøker å skape orden i tilværelsen. Men noe annet, mørkt og ukontrollerbart vokser i ham.
Samtidig som en spesialenhet i politiet er på sporet av Jonas, forsøker han å frigjøre seg selv ved å etterforske sin egen psyke. Hvem lykkes først?

"Vinden ved verdens ende" er en thrilleraktig og til tider poetisk roman der morderen selv er hovedpersonen. I tillegg opptrer Gud, Hitler og en japansk tehandler som kanskje har tilknytning til den lokale mafiaen.

"Denne romanen er gnistrende god - og grufull. (...) Rune Salvesens skrivekunst imponerer, med sin korthugde, nesten suggererende stil, med godt grep om Stavanger og Sicilia. Romanen ligger på smertegrensen i enkelte passasjer. Den virker sterk, rett etter udådene 22. juli."
Guri Hjeltnes, VG (terningkast fem)

"Besettende og besnærende om galskap, mord og religion."
Tom Egeland

"Som reinspikka underholdning er 'Vinden ved verdens ende' vanskelig å legge fra seg. (...) en tekst som hele tiden trekker leseren framover, samtidig som den drar i mange retninger."
David Åleskjær, Vårt Land

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2011
ISBN 9788203351198
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 10.10.2011
Emne Skjønnlitteratur Outsidere Rogaland Krim Romaner Drap

Rune Salvesen

Rune Salvesen bor i Stavanger. Han debuterte med romanen "Pur Morgen" (2005), som ble kåret til en av årets ti beste bøker av Dagbladets lesere. I 2009 kom "Zookose", en samling apokalyptiske fortellinger. I 2011 utga han "Vinden ved verdens ende", som introduserte hovedpersonen Jonas Aa, som vi møter igjen i "Ekko av ensomme netter" (2013). Les mer

Andre i samme serie

  1. Ekko av ensomme netter
    Ekko av ensomme netter
    Ebok
    159 kr