Tungtvannssabotøren

Joachim H. Rønneberg : Linge-kar og fjellmann

Velg format

229 kr
På lager
ISBN
9788203293443
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Dette er boken om en av de siste gjenlevende tungtvannssabotørene, lederen for hele aksjonen på Vemork i 1943, den legendariske Linge-karen og SOE-agenten Joachim Rønneberg. En eventyrlig historie om kaldblodighet, handlekraft og overlevelse, mot alle odds.
Bare 21 år gammel bestemte Rønneberg seg for å ta del i frihetskampen fra Storbritannia. Her ble han rekruttert til Norwegian Independent Company No. 1 av Martin Linge selv, og etter hvert ble han instruktør innen det britiske SOE.
Etter tungtvannsaksjonen dro Rønneberg og sprengningslaget i full uniform på ski tvers over Sør-Norge til Sverige - en ferd på om lag 500 km i temperaturer ned mot 20 kuldegrader. Hele det siste krigsåret lå Rønneberg i skjul i de ugjestmilde Tafjordfjellene. Sabotasjegruppen han ledet, "Fieldfare", sto blant annet bak sprengningen av Stuguflåten bro i januar 1945.
I etterkrigstiden har Rønneberg gjennom en menneskealder vært en markant radio- og TV-journalist ved NRKs distriktskontor i Møre og Romsdal.

"Fortellingen om tungtvannssabotøren Joachim Rønneberg likner fortellingen om norske polarhelter. (...) I disse avslørende biografiers tid er det egentlig befriende å lese historien om en hedersmann, fra en tid da betegnelsen fremdeles ikke fremkalte en lattermild mistenksomhet."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Det har vore skrive mange bøker om tungtvannsaksjonen, og mange av sabotørane har kome med sine bidrag. Likevel er det ingen som på ein så nøktern og lesverdig måte har fortalt heile historia, som det Gunnar Myklebust gjer i denne boka. Ei grunnbok i norsk krigshistorie er det blitt."
Harald Kjølås, Sunnmørsposten

"... denne historien om aksjonens frontfigur, Joachim Rønneberg, imponerer uten å ha noen særlig nyhetsverdi. Undertegnede har knapt lest en mer lavmælt biografi. (...) Denne fortellerstilen øker like fullt respekten for de bragdene som ble utført."
Sten Inge Jørgensen, VG (terningkast 5)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 345
Utgitt 2012
ISBN 9788203293443
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 30.04.2012
Orig. tittel Tungtvannssabotøren
Emne Andre verdenskrig Faglitteratur 1939-1945 Personlige beretninger Storbritannia Motstandsarbeid Norge

Gunnar Myklebust

Gunnar Myklebust (f. 1950) er journalist og forfatter. han har lenge vært ansatt i NRK som utenriksmedarbeider og var i perioden 1993-1997 korrespondent i Washington, D.C. Les mer

Andre i samme serie

 1. Alt hva mødrene har kjempet
  Alt hva mødrene har kjempet
  Pocket
  299 kr
 2. Gutten som lurte Gestapo
  Gutten som lurte Gestapo
  Pocket
  229 kr
 3. Morfar, Hitler og jeg
  Morfar, Hitler og jeg
  Pocket
  229 kr
 4. Professor Tronstads krig
  Professor Tronstads krig
  Ebok
  179 kr
 5. Redningsmenn og lykkejegere
  Redningsmenn og lykkejegere
  Pocket
  299 kr
 6. Rinnan-jævel!
  Rinnan-jævel!
  Pocket
  229 kr
  Kommer