Morfar, Hitler og jeg

Velg format

229 kr
På lager
ISBN
9788203295126
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Ida Jackson er barnebarnet til Per Pedersen Tjøstland - SS-mann, frontkjemper og redaktør for den nasjonalsosialistiske ukeavisen Germaneren. Hun fikk vite om morfarens bakgrunn ved en tilfeldighet.

"Morfar, Hitler og jeg" handler om hvordan hun måtte se familien sin - og seg selv - i et helt nytt lys. Hun lar leseren bli med på en reise inn i det ideologiske universet til Germanske SS Norge, kanskje den mest ekstreme organisasjonen i norgeshistorien. Forfatteren bruker det personlige for å formidle norsk krigshistorie på en ny måte. Og hun bruker møtet med fortidens ekstremisme for å forstå ekstreme strømninger i dag.

"Jeg er født i et Norge der krigen er et tema for actionfilmer, dataspill og humorprogrammer, der nazisme er synonymt med Caps Lock-misbrukende tapere i Dagbladets kommentarfelt. Jeg har vokst opp i en tid da krigen var et eventyr der alles besteforeldre var helter. Bortsett fra mine, viste det seg. En liten Wikipedia-artikkel avslørte at jeg ikke var etterkommer etter en «god nordmann»."

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 259
Utgitt 2015
ISBN 9788203295126
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 12.03.2015
Orig. tittel Morfar, Hitler og jeg
Emne Nazisme Andre verdenskrig Faglitteratur Personlige beretninger Norge
Ida Jackson

Ida Jackson

Ida Jackson har skrevet sakprosa og barnebøker siden 2008. Hun har vært en aktiv blogger og samfunnsdebattant, er fast skribent i Dagbladet og sitter i styret i Litteraturhuset i Oslo. Boken "Morfar, Hitler og jeg" (2014) har fått stor oppmerksomhet og gode kritikker og er nominert til Kritikerprisen for beste sakprosabok, til Bokbloggerprisen 2014 og var nominert til Brageprisen. Ungdomsromanen "Danielle" (2016) er nominert til Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok. Ida Jackson er også forfatteren bak de populære Lesehestene om Lena. Les mer

Andre i samme serie

 1. Alt hva mødrene har kjempet
  Alt hva mødrene har kjempet
  Pocket
  299 kr
 2. Gutten som lurte Gestapo
  Gutten som lurte Gestapo
  Pocket
  229 kr
 3. Professor Tronstads krig
  Professor Tronstads krig
  Ebok
  179 kr
 4. Redningsmenn og lykkejegere
  Redningsmenn og lykkejegere
  Pocket
  299 kr
 5. Rinnan-jævel!
  Rinnan-jævel!
  Pocket
  229 kr
  Kommer
 6. Tungtvannssabotøren
  Tungtvannssabotøren
  Pocket
  229 kr