Småting som dette ; Tre lys

Velg format

229 kr
På lager
ISBN
9788203397707
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I Tre lys sendes en liten jente for å bo med fremmede fosterforeldre på landet, og opplever for første gang hva trygghet og kjærlighet er. Familiefaren Bill Furlong i Småting som dette skal levere kull til klosteret i byen en tidlig julaften morgen. Der blir han konfrontert med et dilemma som tvinger ham til å veie sin egen samvittighet opp mot familiens trygghet.

Claire Keegans to korte romaner regnes allerede som moderne klassikere i Irland og har vunnet en rekke priser nasjonalt og internasjonalt.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 187
Utgitt 2023
ISBN 9788203397707
Format Pocket
Språk Bokmål
Oversetter Merete Alfsen
Salgsdato 06.02.2023
Orig. tittel Small things like these
Emne Irland Romaner Julen Mishandling Småbyer Skjønnlitteratur 1980-1989 Katolske miljøer Fosterhjem
Claire Keegan

Claire Keegan

Claire Keegans bøker er hyllet over hele verden og oversatt til mer enn 30 språk. Novellesamlingene Antarctica og Walk the Blue Fields ble belønnet med henholdsvis The Rooney Prize for Irish Literature og The Edge Hill Prize, sistnevnte for beste novellesamling utgitt i Storbritannia.

For Tre lys Keegan hedret med the Davy Byrnes Award - verdens viktigste pris for noveller. Småting som dette var kortlistet for Bookeprisen og the Rathbones Folio Prize, og vant the Orwell Prize for Political Fiction og The Kerry Prize for Årets irske roman. Forfatteren ble kåret til Årets forfatter av Literaure in Ireland i 2023. Les mer

Artikler

Claire Keegan om skriveprosessen og den første setningen

Her forteller den irske forfatteren om å lese, skrive og tenke i avsnitt fremfor setninger.
Les mer