Systemfeil

Velg format

Tilbudspris 119 kr Før 169 kr
På lager
ISBN
9788203298233
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I 2013 sjokkerte den tidligere IT-teknikeren og CIA-agenten Edward Snowden verden ved å bryte med det amerikanske etterretningsvesenet. Snowden avslørte at amerikanske myndigheter i all hemmelighet jobbet med å få tilgang til hver eneste e-post, registrere hver eneste tekstmelding og avlytte hver eneste telefonsamtale verden over. Det ville ha resultert i en gjennomgripende masseovervåkning med mulighet til å spionere på alle sider av privatlivet til hvert eneste menneske på kloden.
I Systemfeil forteller Snowden for første gang den dramatiske historien om hvordan han selv var med på å utvikle dette systemet, samvittighetskvalene som førte til at han tok avstand fra det, og hvorfor han til slutt gikk til det skritt å varsle om de amerikanske myndighetenes massive, ulovlige brudd på personvernet, nasjonalt som globalt.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2019
ISBN 9788203298233
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Lene Stokseth
Salgsdato 17.09.2019
Orig. tittel Permanent record
Emne USA Datasikkerhet 2010-2019 Personvern Faglitteratur Selvbiografier

Edward Snowden

Edward Joseph Snowden (f. 1983) er en amerikansk IT-tekniker og tidligere etterretningsoperatør. Han er etterlyst internasjonalt og siktet av myndighetene i USA for spionasje og tyveri av statlig eiendom. Siden 2013 har han oppholdt seg i Russland, hvor han har midlertidig asyl. Edward Snowden har mottatt en rekke internasjonale priser, herunder Bjørnsonprisen og Ossietzkyprisen i Norge. Les mer

Artikler

Edward Snowden Systemfeil

I 2013 sjokkerte Edward Snowden verden ved å hoppe av fra de amerikanske hemmelige tjenestene. I Systemfeil får vi hans historie.
Les mer