Supervulkaner og digre dinosaurer

På lager
ISBN
9788203265358
Innbundet
kr 349,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203265358
  • Salgsdato: 10.11.2020
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 94
Se opp for dinosaurer, monsterøgler og ullhårede mammuter i denne fortellingen om Norges forunderlige forhistorie.


Bli med tidsmaskinen tilbake til Norges fjerne og frodige forhistorie. Les mer om hvordan supervulkaner sprutet lava over Oslo eller om skumle monsterøgler store som busser som svømte rundt i havene våre. Denne boken gir deg en lettfattelig oversikt over Norges forhistorie. Visste du for eksempel at landet vårt har ligget ved ekvator? Eller at verdens dypeste funn av en dinosaur er gjort i Norge?


Reidar Müller er geolog og en erfaren formidler av Norges forhistorie. I denne boka forteller han på en underholdende om alt som er spennende å vite om hvordan landet ble til. Boka er rikt illustrert av tegneserieskaper Sigbjørn Lilleeng, og er en perfekt gavebok til den vitebegjærlige leseren


«Gjør gråstein til gull. (...) Kan det stemme at årets beste sakprosa for barn er en fortelling om stein? Svaret er et rungende ja! Boka er en opplevelsesreise som anbefales alle med et snev av interesse for artenes opprinnelse, forhistoriske dyr, vulkaner, dinosaurer, istid, livet i havet, klodens historie. Kort sagt en fulltreffer av en faktabok.» Maja Troberg Djuve, Dagbladet (Terningkast 6)


«Dette er kunnskap formidlet på en morsom og troverdig måte. Den kan brukes til å tilegne seg funfacts man kan brife med, eller kan leses mer seriøst som et oppslagsverk. ... inviterende å dykke inn i». og Anne Cathrine Straume, NRK


«En slags illustrert bibel om Norges geologi. (...) Åtteåringen lar seg engasjere på sengekanten. Boka er kjempestor og fargerik. Språket er dagligdags med metaforer som fungerer (...) Guttungen insisterer på at her må vi lese alt - ikke bare hoppe mellom de fristende faktaboksene». Geo365 -anmeldt av geolog Øyvind Engen (44) og Leif (8)
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Reidar Müller

Reidar Müller

Reidar Müller (f. 1971) har en doktorgrad i geologi og er tilknyttet Universitetet i Oslo som forsker. Han er i tillegg utdannet journalist og har skrevet jevnlig om naturvitenskap i Aftenposten. "Det som ble Norge" (2014), vakte begeistring hos både anmeldere og publikum. Boken kom i flere opplag og gjorde forfatteren til en ettertraktet foredragsholder. Hans siste bok, «Skogens historie» (2018) høstet gode kritikker, og har blitt solgt til flere land.
Mer om forfatteren
Sigbjørn Lilleeng

Sigbjørn Lilleeng

Sigbjørn Lilleeng (1983) er en prisbelønnet tegneserieskaper og illustratør. Han har tegnet for blant annet Egmont, Jippi forlag og Cappelen Damm. Han er kjent for utgivelser som «Generator» (2012), «Mellom planeter» ( 2016) og «Nagel» (2018). Han har også laget tre bind i serien «Apefjes» sammen med Tor Erling Naas. I 2020 illustrerte han den kritikerroste boka «Supervulkaner og digre dinosaurer» av Reidar Müller. « Portalpilotene. Det første oppdraget» er hans første samarbeid med Stian Gulli.
Mer om forfatteren