Super

Velg format

279 kr
ISBN
9788203250958
Julie har lurt mamma og pappa. De tror hun skal på sommerleir, men der tar de grundig feil. I en uke skal hun være hjemme alene og gjøre akkurat hva hun vil. Drikke seg full. Ta tatovering. Kjøre bil. Bli kjent med noen nye.
Og hun blir kjent med noen - med Jomar, som nettopp har flyttet inn i naboleiligheten. Sammen med Jomar tør Julie gjøre ting hun aldri har tort før. Sammen med Jomar blir hun helt super ...
Men Jomar er ikke den han gir seg ut for. Han har hemmeligheter han ikke vil fortelle.
" ... 'Super' utvikler seg til å bli en virkelig thriller - med alle velkjente thriller-effekter, men med et så originalt utgangspunkt at spenningen blir ekstra stor. (...) Så ja; 'Super' er en super ungdomsroman: Rå og direkte, med en passelig porsjon overdrivelse, som gjør at boken slukes i et jafs!"
Anne Cathrine Straume, NRK

"Frekt, morsomt, spennende og viktig ... et viktig stykke arbeid i norsk ungdomslitteratur ... En bok som 'Super' kan være med på å åpne opp for diskusjon om likheter på tross av ulike forutsetninger."
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

"Underholdende spenningsroman fra forfatteren av Pitbull-Terje (...) Endre Lund Eriksen skriver lett og humoristisk."
Hilde Bjørhovde, Aftenposten

"På søndag kveld begynte jeg å lese boka 'Super' av Endre Lund Eriksen. Jeg har lest hver eneste kveld og i dag på korpset, i pausene. Jeg er ferdig med boka nå og er helt lamslått, det er en av de beste bøkene jeg har lest. Wow."
Anna (15) på bloggen sin

"Balansen mellom action, drama, realisme og den komiske undertonen er bedre enn noen gang tidligere hos forfatteren, så ja: Tittelen holder det den lover."
Morten Haugen, Adresseavisen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå 12-16
Sider 212
Utgitt 2009
ISBN 9788203250958
Format Innbundet
Språk Bokmål
Salgsdato 09.09.2009
Emne Romaner Skjønnlitteratur Kjærlighet Blinde Vennskap
Endre Lund Eriksen

Endre Lund Eriksen

Endre Lund Eriksen er født i Bodø i 1977 og er cand.mag. med fagene litteraturvitenskap, teaterhistorie, historie og Forfatterstudiet (Universitetet i Tromsø). Han har skrevet hele 27 bøker for barn og ungdom. I 2002 debuterte han med barneboken "Pitbull-Terje går amok", som ble tildelt Kirke- og Kulturdepartementets litteraturpremie for beste barne- og ungdomsbok. Boken er blitt en bestselger, er solgt til flere land og er også blitt en svært populær film. Endre Lund Eriksen har selv skrevet manus til filmen, som ble tildelt Amandaprisen 2006 for beste barne- og ungdomsfilm, og kinosjefenes Sølvklump for beste norske film 2006. I 2003 kom romanen "Ingen kan stoppe meg no", forfatterens første bok for voksne. For denne ble han tildelt Havmannprisen 2003. I 2004 ga han ut barneboken, "Jafs. Flukten fra Villmarka Zoo", i 2005 kom romanen "Det tar ikke slutt" samt barneboken "Pelle blir rappa". Endre Lund Eriksen har også skrevet filmmanus til "Svein og rotta i verdensrommet" sammen med Gunnar Hammer, basert på Marit Nicolaysens bøker. Pitbull-Terje møter vi på ny i "Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet" (2006) - vinner av ARKs barnebokpris - i "Pitbull-Terje blir ond" (2007) - vinner av UPrisen 2008 - og i "Pitbull-Terje på sporet av den tapte far" (2010) . Endre Lund Eriksen har fått ARKs barnebokpris enda en gang, for "En terrorist i senga" (2008). "En terrorist i senga" er solgt til et arabisk forlag, og "Førstemann som pissa på månen" (2009) er solgt til Korea og Tyskland. Ungdomsromanen "Super" (2009) er solgt til Tyskland og Nederland. Forfatteren har dessuten skrevet flere småbarnbøker om Alvin Pang, og han står også bak suksessen "Monstrene i Dunderly". I 2018 kom "Verdens beste pappa" og i 2020 kom "Hvordan jeg tjente min første million". I 2022 kom barneromanen "Minus mamma". Endre Lund Eriksen har fått Bodø kommunes kulturpris for 2010 og Skolebibliotekarenes litteraturpris. Han er også tildelt Teskjekjerringprisen 2013 for sitt forfatterskap. Les mer

Artikler

Les et utdrag fra Hvordan jeg tjente min første million av Endre Lund Eriksen

Robin er den eneste normale i sin familie. Men han vil sitte ved bordet til de store gutta. For å få den plassen må Robin bare bli millionær først.
Les mer