Spiselig

en fortelling om maten og mennesket

Velg format

179 kr
På lager
ISBN
9788203296079
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
SPISELIG er en fortelling om maten - om hvor maten kommer fra, hvilke konsekvenser matproduksjonen har for våre omgivelser, og hvilke funksjoner og effekter maten har i kroppen.

Boken tar for seg temaer som økologisk mat, fare for giftstoffer og miljøgifter i maten, genmodifisering, klimaeffekter og spørsmålet om det vil være nok mat i fremtiden. Siste delen av SPISELIG er dedikert til helseeffekter av maten, der de tre hovedutfordringene i dagens kosthold - fedme, diabetes 2 og hjerte- og karsykdommer - forklares grundig. Ikke minst finner man her gode råd for et sunt kosthold.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2016
ISBN 9788203296079
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 09.02.2016
Emne Forbruk Landbruk Helse Faglitteratur Mat og drikke Ernæring

Birger Svihus

Birger Svihus er professor i ernæring ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås. Han har skrevet bøkene "Fedmefaktor - Nøkkelen til mat og vektbalanse" (2007), og "Slank med fedmefaktor - 7 nye og virkningsfulle råd". Svihus fokuserer på matens energiinnhold og fetende effekt. På en skala fra 0 til 100 angir fedmefaktoren antall gram fett som kan sette seg på kroppen fra 100 gram matvare. Hans siste bok er "Spiselig. En fortelling om maten og mennesket" (2016). Les mer