Bla i boken

Skilsmissedalen

Velg format

Tilbudspris 165 kr Før 189 kr
På lager
ISBN
9788203368271
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I de nye, fjonge husa på Venstøp i Skien flytter småbarnsfamilier inn. Når de skiller seg, flytter damene over dalen til småhusa på Limi. Fra den ene sida til den andre pendler unga til fots, og krysser jernbaneskinner, autovern, rådyr og sine verste dager.
I denne kollektivfortellinga dreier det seg om slitte forhold. Om folk i krise. De unge og de urolige og de utro veksler på å holde stafettpinnen, for ikke å glemme de forsmådde, forkasta og forbanna. Det gjelder å holde livet oppe, så godt det lar seg gjøre.
I Skilsmissedalen skriver Stian Johansen om folk i et Norges-område han har et nært forhold til. Om mennesker i situasjoner vi alle kjenner. Og han gjør det på johansensk vis. Med kjærlighet og forbauselse.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2021
ISBN 9788203368271
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 19.02.2021
Emne Lydbøker Skjønnlitteratur Noveller Skien Skilsmisse Ekteskap og parforhold
Lest av Charlotte Grundt Christian Hestø
Stian Johansen

Stian Johansen

Stian Johansen (f. 1976) er fra Skien. Han debuterte på Aschehoug med dikt- og prosaboka "Jeff Tweedy, liksom" i 2014. I 2015 kom "Feltet. I knehasene til Skien og Porsgrunn siden 1981." I 2018 utga Stian Johansen romanen "Norge og døden."

Han har gitt ut flere diktbøker på Det stille forlaget, og boka "Nedenom og Volvo" (m. Inge Haugane. Kontur Forlag, 2010). Stian Johansen har jobba i bokhandel, i forlag og som journalist (blant annet i Bok og samfunn) og spaltist. Johansen har publisert en rekke dikt i antologier, aviser og tidsskrifter. Han har vært forlegger i Det stille forlaget. Nå jobber han på biblioteket i Skien, og er styremedlem i Litteraturhuset i samme by. Les mer

Artikler

Stian Johansen: Skilsmissedalen

Noen ord om ord som sparker det i gang.
Les mer