Skilsmissedalen

noveller

Velg format

179 kr
På lager
ISBN
9788203365638
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I de nye, fjonge husa på Venstøp i Skien flytter småbarnsfamilier inn. Når de skiller seg, flytter damene over dalen til småhusa på Limi. Fra den ene sida til den andre pendler unga til fots, og krysser jernbaneskinner, autovern, rådyr og sine verste dager.
I denne kollektivfortellinga dreier det seg om slitte forhold. Om folk i krise. De unge og de urolige og de utro veksler på å holde stafettpinnen, for ikke å glemme de forsmådde, forkasta og forbanna. Det gjelder å holde livet oppe, så godt det lar seg gjøre.
I Skilsmissedalen skriver Stian Johansen om folk i et Norges-område han har et nært forhold til. Om mennesker i situasjoner vi alle kjenner. Og han gjør det på johansensk vis. Med kjærlighet og forbauselse.

«For dette har blitt en fin, stramt komponert og svært leseverdig samling historier om vanlige folk som roter til livene sine, slik vanlige folk dessverre ofte gjør ...» Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«Legg merke til navnet, om du ikke alt har gjort det: Stian Johansen. Han kommer vi garantert til å høre mye mer fra. (...) Først og fremst handler det om hjelpeløse mannfolk og sårbare unger. (...) Noen ganger er den også ustyrtelig morsom. ... en strålende novellesamling.» Ove Mellingen, Telemarksavisa (Terningkast 6)

«Stian Johansen er spennende forfatter. Med Skilsmissedalen har han videreutviklet et poetisk og observant språk som evner å formidle livets brutale banaliteter også i novelleform.» Per Erik Buchanan Andersen, Litteraturgarasjen

«Johansens noveller er lagt til en dyster verden full av skilte mennesker. ... Johansens mennesker illustrerer hvordan løfter fra i fjor ikke er verdt mye om de ikke viser seg i handling i dag. (...) sender tankene til novellemesteren Ingvild H. Rishøis slående vonde skildringer av sårbare barn.» Ida Vågseter, Morgenbladet

«Jeg opplever ikke dette som en dyster bok; den er innsiktsfull, fengslende, underholdende og frodig fortalt. Johansen tar samtiden på kornet, og jeg spår mange gode bøker fra han fremover.»Chantal Søgaard, Sandefjords Blad

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2021
ISBN 9788203365638
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 19.02.2021
Emne Skilsmisse Skjønnlitteratur Noveller Ekteskap og parforhold Skien
Stian Johansen

Stian Johansen

Stian Johansen (f. 1976) er fra Skien. Han debuterte på Aschehoug med dikt- og prosaboka Jeff Tweedy, liksom i 2014. I 2015 kom Feltet. I knehasene til Skien og Porsgrunn siden 1981. I 2018 utga Stian Johansen romanen Norge og døden. Novellesamlingen Skilmissedalen kom i 2021. Våren 2023 er Johansen aktuell med diktsamlingen Det trenger ikke være så fint for min del.

Han har gitt ut flere diktbøker på Det stille forlaget, og boka Nedenom og Volvo (m. Inge Haugane. Kontur Forlag, 2010). Han skriver sangtekster og er vokalist i Stian Johansen & John Olav Hovde. Les mer

Artikler

Stian Johansen: Skilsmissedalen

Noen ord om ord som sparker det i gang.
Les mer