Seksten

Velg format

29 kr
På lager
ISBN
9788242165350
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I novella «Seksten» treffer vi Ingrid. Det er laurdagskveld, og dagen etter fyller ho seksten år. Ho bur i ein dal og har ein storesyster som har fått seg kjæraste og har forsvunne frå livet hennar. Ingrid har nettopp kome heim att frå hytta på Hvaler, der ho forelska seg i engelske Matthew. Ho skreiv eit brev til han før ho drog frå hytta. Men vil han kontakte henne? Dette skjer på 1990-talet - før iPhonen si tid, da alt slikt som heitte forelsking var mykje meir spennande og ventinga var ulideleg.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2017
ISBN 9788242165350
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 06.09.2017
Emne Noveller Skjønnlitteratur
Lest av Solveig Othilie Skare
Therese Tungen

Therese Tungen

Therese Tungen (fødd i 1977) kjem frå Kvam i Gudbrandsdalen og bur i Oslo. Ho jobbar som forlagsredaktør i Samlaget, og har vore litteraturanmeldar i Morgenbladet og Klassekampen. Ho har gått på forfattarstudiet i Bø og på Aschehougs forfattarskule.
Tungen debuterte i 2017 med novellesamlinga EIN GONG VAR DEI ULVAR. Boka fekk strålande mottaking, og ble nominert til Ungdommens kritikerpris.

Therese Tungen vart tildelt Aschehougs debutantstipend for 2017, og i 2018 fekk ho Bjørnsonstipendet. I 2019 utkom hennar andre novellesamling, KJÆRLEIK OG DET SOM LIKNAR. Den fekk glimrande kritikkar og vart nominert til EUs litteraturpris 2020. Våren 2022 kjem boka SNU DEG: EDVINS BOK. Les mer

Artikler

Kjærleik og det som liknar

Ønsket om nærleik til andre kan vere både ei vakker og destruktiv kraft. I Kjærleik og det som liknar skriv Therese Tungen om desse eldgamle tema.
Les mer

Møt Therese Tungen

Therese Tungen er forlagsredaktør på Samlaget, debuterte med novellesamlinga Ein gong var dei ulvar. No er ho aktuell med ny bok.
Les mer

Aschehoug debutantstipend til Therese Tungen

I Ein gong var dei ulvar skriv Therese Tungen om kva som skjer når uventa ting skjer. Korleis skal ein fortsetje når alt rundt ein endrar form?
Les mer