Señor Stig

Velg format

119 kr
På lager
ISBN
9788203352140
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Stig Ravnaas har rømt fra alt, også seg selv. I Tarifa, helt sør i Spania, driver han et uregistrert pensjonat. Luksuriøst er det ikke. Ytterdøra er vrang, og badet lukter mugg. Det blåser surt, og Solkysten er definitivt et stykke unna. Men stedet er hans, her bestemmer han.
Etter tretten år i eksil dukker plutselig tre personer fra hjembygda hans opp: En guttunge på rømmen og to middelaldrende damer som skyver sengene sine sammen og tar seg til rette. En dag bærer de en skipbrudden afrikaner i hus. Stig vurderer først å kaste dem alle på dør, men etter hvert får både han og gjestene ambisjoner på vegne av den vergeløse mannen, og det blir strid om rettigheter og eierskap.

Fem personer på avveie havner uforvarende under samme tak. De knyttes sammen i et overraskende skjebnefelleskap som ikke etterlater noen av dem upåvirket. " 'Señor Stig' er en modig debut med flere plusser enn minuser. Mye tyder derfor på at dette er starten på et lovende forfatterskap."
Brynjulf Jung Tjønn, VG

"Morsom og rørende debut ... Debutant Jan P. Solberg er en god forteller ... Ingenting er helt som man tror i denne underholdende debuten, der overraskelsene er flere, og avsløringene kommer sent og akkurat tidsnok."
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Lovende debut som blander humor og alvor i en historie hvor de sterkeste partiene er når forfatteren skriver seg tett inn på såre menneskeskjebner ... Forfatteren har et godt lag med menneskeskildringene, han utviser en ømhet og kjærlighet til persongalleriet som berører leseren, han skriver fram gjenkjennelige, hele mennesker ... På det indre plan er romanen tidvis spennende som en thriller."
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

"«Señor Stig» er en svært forfriskende og original roman om mennesker med arr på sjelen."
Karianne Torbjørnsen, Telemarksavisa

"Boka har en genial oppbygning, og man lærer å like disse underlige typene man vanligvis er full av fordommer mot."
Lena Jensen, Allers

"Denne påsken velger jeg bort krimmen til fordel for debutboka til Jan P. Solberg: «Señor Stig», om et gammelt, forsoffent pensjonat og dets beboere i Spania."
Åslaug B. Græsvold, Kamille

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203352140
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 11.01.2012
Emne Skjønnlitteratur Outsidere Spania Romaner Flukt

Jan P. Solberg

Jan P. Solberg (f. 1965) er født i Soknedal, Sør-Trøndelag. Han er utdannet journalist, jobber frilans og er nå bosatt i Oslo. Les mer