Samlede dikt

første del

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203357022
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Denne boken rommer André Bjerkes dikt fra Syngende jord til Slik frøet bærer skissen til et tre (1954). Vi følger utviklingen fra han som ung debutant ble tiljublet av både publikum og kritikere frem til han hadde etablert seg som en av våre fremste lyrikere. Her er dikt som veksler mellom det høytidsstemte og det muntre - livsbejaende dikt og etter hvert også dikt med en mørkere undertone. Og eksemplene på Bjerkes enestående evne til å beherske klassisk verskunst er utallige.
Mange av forfatterens mest kjente dikt er med her, blant dem "Du skal være tro", "Regnbuen", "Uvirksomhetens timer", "Den hemmelige sommer" og "Tre rare katter".

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2014
ISBN 9788203357022
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 15.09.2014
Emne Skjønnlitteratur Lyrikk
André Bjerke

André Bjerke

André Bjerke (1918-85) brakdebuterte i 1940 med diktsamlingen "Syngende jord". Han en av de mest allsidige kunstnere i norsk litteratur, og hans produksjon rommer dikt, barnefortelling, skuespill, noveller, kriminalromaner og polemiske essays. Gjendiktningene av Goethes Faust og Shakespeares viktigste dramaer er blitt stående. Les mer

Artikler

De dødes tjern av André Bjerke

De dødes tjern … I seg selv klinger tittelen som et gisp av uhygge – ja, som et redselens skrik fra Østerdalens blådype skoger. Har du ikke lest André Bjerkes klassiker? Da er det på tide. Du kan begynne med forordet av Tom Egeland.
Les mer