Så blomstret rogna

roman

Velg format

179 kr
På lager
ISBN
9788203266799
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
«Hedmarksroman som det glitrer av.» Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad (Terningkast 5)

Vi skal tilbake til Finnskogen. Robert Langberget fra Svullrya har fått diagnosen kreft. Dessuten står det lokale flyktningmottaket i brann. Hvem kan ha startet den? En gang i tiden sto jo finnskogingen i fremste rekke når flyktninger måtte transporteres over grensen til Sverige. Hva har skjedd med skogingen i mellomtiden? For det er klart: I nasjonens øyne er jo alle i bygda selvfølgelig rasister.

Med Så blomstret rogna fortsetter Adelheid Seyfarth sin skildring av en hverdag preget av forskjellene mellom by og land, mellom bygda og sentralmakten som bestemmer over dem. Hun besitter en helt egenartet evne til å skildre sosial arv og miljø og viser frem den norske arbeiderklassen på en original, humoristisk, poetisk og tankevekkende måte.

«I løpet av en tiårsperiode har Adelheid Seyfarth med «Så blomstret rogna» nå fullført et digert romanverk på fire bind på til sammen 1400 sider om en familie på Finnskogen, mindremannskjensle, sjalusi og mistenksomhet i et miljø innsauset i klassehat og fremmedfrykt, og der intense, basale følelser blir holdt sydende i en taushetens trykkoker.» Jan Askelund, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2020
ISBN 9788203266799
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 17.02.2020
Orig. tittel Så blomstret rogna
Emne Arbeiderklassen Bygder Romaner Grue Fattigdom Skjønnlitteratur
Adelheid Seyfarth

Adelheid Seyfarth

Adelheid Seyfarth (f. 1963) debuterte med romanen Fars hus i 2005. Boken vakte stor oppmerksomhet og fikk overveldende kritikker. Også hennes andre roman, Misjonærene (2008), ble svært godt mottatt. Med 40 kalde bak månen (2010) flyttet Seyfarth handlingen til det norske utkantsamfunnet på Finnskogen, slik hun også gjør i Den hvite elgen (2017) og De fortapte (2018). Les mer

Andre i samme serie

 1. 40 kalde bak månen
  40 kalde bak månen
  Ebok
  149 kr
 2. 40 kalde bak månen
  40 kalde bak månen
  Innbundet
  399 kr
 3. De fortapte
  De fortapte
  Ebok
  169 kr
 4. De fortapte
  De fortapte
  Innbundet
  499 kr
 5. Den hvite elgen
  Den hvite elgen
  Innbundet
  499 kr
 6. Den hvite elgen
  Den hvite elgen
  Ebok
  169 kr
 7. Så blomstret rogna
  Så blomstret rogna
  Innbundet
  499 kr

Artikler

Hvorfor skriver du, Adelheid Seyfarth?

Hva synes egentlig Adelheid Seyfarth om at markedsavdelinga har funnet på navnet til bokkvartetten hennes? Og hva synes lokalsamfunnet om at hun bruker naboer og kjente som inspirasjon til bøkene?
Les mer

Adelheid Seyfarth. Så blomstret rogna

Svullrya-kvartetten er komplett. Adelheid Seyfarth skriver fargerikt, skarpt og egenartet, klokt og nyansert.
Les mer