Ruoná rieggá vuol váccašit = Under grønn ring vandre : dikt

divttat

Velg format

279 kr
På lager
ISBN
9788203362644
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
UNDER GRØNN RING VANDRE er en tospråklig diktsamling av den samiske forfatteren og billedkunstneren Synnøve Persen. Den norske gjendiktningen er blitt til gjennom et samarbeid mellom Persen og Erling Kittelsen.

Det foregår en reise i diktene, en reise til et mytisk landskap, fra og til et hellig fjell, gjennom ørkener, over vidder, og mot en havkant. Reisen er sjelelig, åndelig, men også personlig. Den dras mellom to poler, en mannlig og en kvinnelig.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 115
Utgitt 2017
ISBN 9788203362644
Format Innbundet
Språk mul
Oversetter Erling Kittelsen
Salgsdato 09.10.2017
Emne Skjønnlitteratur Lyrikk

Synnøve Persen

Synnøve Persen (f. 1950) er fra Porsanger i Finnmark. Hun er samisk billedkunstner og forfatter. Persen er nominert to ganger til Nordisk råds litteraturpris for det samiske språkområdet, og har hatt en lang rekke gruppe- og separatutstillinger.
Hun har vært sentral i ledelsen og organiseringen av det samiske kunstlivet gjennom 40 år. Synnøve Persen var en av initiativtakerne til den såkalte Masi-gruppen, som representerte en ny og moderne retning innen samisk kunst. I perioden 1997-2001 var Persen medlem av Norsk kulturråd, hvor hun samtidig var leder/ medlem av diverse fagutvalg. Hun var oppnevnt av Sametinget til Samisk OL-utvalg i forbindelse med OL på Lillehammer i 1994 og var også fagkonsulent for komitéer under De Samiske Samlinger. Les mer