Ruoná rieggá vuol váccašit = Under grønn ring vandre : dikt

På lager
ISBN
9788203362644
Innbundet
kr 279,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203362644
  • Oversetter: Erling Kittelsen
  • Salgsdato: 09.10.2017
  • Språk: mul
  • Sider: 115
UNDER GRØNN RING VANDRE er en tospråklig diktsamling av den samiske forfatteren og billedkunstneren Synnøve Persen. Den norske gjendiktningen er blitt til gjennom et samarbeid mellom Persen og Erling Kittelsen.

Det foregår en reise i diktene, en reise til et mytisk landskap, fra og til et hellig fjell, gjennom ørkener, over vidder, og mot en havkant. Reisen er sjelelig, åndelig, men også personlig. Den dras mellom to poler, en mannlig og en kvinnelig.
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

Synnøve Persen

Synnøve Persen (f. 1950) er fra Porsanger i Finnmark. Hun er samisk billedkunstner og forfatter. Persen er nominert to ganger til Nordisk råds litteraturpris for det samiske språkområdet, og har hatt en lang rekke gruppe- og separatutstillinger.
Hun har vært sentral i ledelsen og organiseringen av det samiske kunstlivet gjennom 40 år. Synnøve Persen var en av initiativtakerne til den såkalte Masi-gruppen, som representerte en ny og moderne retning innen samisk kunst. I perioden 1997-2001 var Persen medlem av Norsk kulturråd, hvor hun samtidig var leder/ medlem av diverse fagutvalg. Hun var oppnevnt av Sametinget til Samisk OL-utvalg i forbindelse med OL på Lillehammer i 1994 og var også fagkonsulent for komitéer under De Samiske Samlinger.
Mer om forfatteren