Reiseklar

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203356612
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Da forfatteren Tore Stubberud etter en ulykke blir innlagt på Sykehuset Østfold Fredrikstad, får han bekreftet at livet på sykehuset har et fravær av «det sosiale», noe som i romanen "Reiseklar" står i motsetning til erindringene om det forlengst nedrevne Glommens Hotell i Sarpsborg. Hotellet huset i sin tid Borregaards-arbeidere og andre forkomne sjeler. I denne selvbiografiske romanen fletter Stubberud inn hvordan sykdom og død var en del av livet for bestemor, bestefar og far i en helt annen tid. De mestret døden. I dag er luften fra samfunnet kaldere, og det trekker ekstra kraftig inn fra vinduene på sykehuset. "Med en språklig mesterklo forvandler Tore Stubberud innsikt og fordommer til ubehagelig litteratur."
Freddy Fjeldheim, Klassekampen

"Forfatteren viser store, lyriske kvaliteter i språket sitt. Aller tydeligst kommer dette frem i portrettet av bestefaren, som fyller den midterste delen av denne knappe romanen. (...) Slik får Tore Stubberud med utgangspunkt i det helt private sagt noe vesentlig om et samfunn som har forandret seg i en hardere og kaldere retning. En fabel om da Jesus - og englene - kom til Sarpsborg har han også funnet plass til. Det er godt gjort!"
Sindre Hovdenakk, VG (terningkast 5)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2014
ISBN 9788203356612
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 20.02.2014
Emne Skjønnlitteratur Pasienter Sykehus Personlige beretninger Romaner Døden

Tore Stubberud

Tore Stubberud er forfatter. Hans siste romaner er "Selvbiografi ved seks års alder" (1998), "Kjøtt i mørke" (2003), "Portrett av en kvinne fra det 21. århundre" (2006), "Duevennen" (2007), "Råtten sol" (2008), "Kjærlighet i integreringens tidsalder" (2009) og "Reiseklar" (2014). Les mer