Om tiden og vannet

beretningen om vår framtid

Velg format

179 kr
På lager
ISBN
9788203268403
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Om tiden og vannet er en storslått skildring av det islandske samfunnet, det globale håpet som preger klimakampen og arbeidet som må gjøres for å sikre menneskenes fremtid.

Andri Snær Magnasons besteforeldre dro på bryllupsreise til en isbre på Island. Stedet de slo opp teltet sitt bærer fortsatt navn etter dem. Men hvor lenge? I 2019 måtte Magnason skrive minneord over en annen islandsk bre - den første som gikk tapt for klimaendringene.

«Folk lytter til fortellinger, ikke tall», fikk han høre. Han bestemte seg derfor for å skrive nært og sanselig om vår tids viktigste tema. Gjennom intervjuer, forskning og fortellinger gir Magnason en poetisk fremstilling av kloden vi lever på og må bevare.

Resultatet er en reiseskildring, en verdenshistorie og en personlig erindbringsbok. Forfatteren er håpefull, og har tilegnet boken til sine barnebarns barn.

«Om tiden og vannet» er virkelig en rik bok, og forfatteren beveger seg uanstrengt fra islandske slektskrøniker til intervjuer med Dalai Lama, hele tida uten å miste det overordna målet av syne. Her er vakre naturskildringer og eldgamle myter. Som forteller er han glimrende. I 2016 stilte Andri Snær Magnason i presidentvalget på Island. Jeg er glad han ikke vant, for da ville vi kanskje ikke fått bøker som Om tiden og vannet.» Mímir Kristjánsson, Klassekampen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2020
ISBN 9788203268403
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Tone Myklebost
Salgsdato 07.10.2020
Orig. tittel Um tímann og vatníð
Emne Faglitteratur Klimaendringer Island
Andri Snær Magnason

Andri Snær Magnason

Andri Snær Magnason (f.1973) debuterte i 1995 og er en av Islands mest kritikerroste forfattere. Han har vunnet Islands litteraturpris for både skjønnlitteratur, sakprosa og barnebøker. I 2016 kom han på tredje plass i det islandske presidentvalget.

Les mer