Mørkerom

Velg format

119 kr
På lager
ISBN
9788203351969
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Den morgenen Gamle Einar Abrahamsen dør, kjører en varebil rundt til innbyggerne i en liten by med lasterommet fullt av konvolutter. Hver av konvoluttene inneholder et brev fra Gamle Einar. Det viser seg at den gamle byoriginalen har visst mer om livene til innbyggerne enn noen andre, også deres nærmeste. Kanskje har han kjent dem bedre enn de gjorde selv. Brevene setter i gang en seriereaksjon som forandrer innbyggerne fundamentalt, og deres forhold til hverandre. Dette er en roman om mørkerommene i vårt liv - om alt det vi ikke vil si til noen andre. " 'Mørkerom' scorer høyt på uhyggebarometeret, og er tidvis like ubehagelig som en David Lynch-film. Lunde skriver om det tarveligste i oss, uten språklige svulstigheter, han sper på med overraskelser, som sammen med tilbakeholdt info gjør at en må lese videre."
Ellen Sofie Lauritzen, Dagsavisen
"Det er sterk og uhyggelig lesning, jeg kom til å tenke på at her har Carl Frode Tiller fått sin første elev ... Lunde har evnen til å skildre troverdige mennesker i absurde og naturstridige situasjoner."
Stein Roll, Adresseavisen

"Drivende god roman som anbefales."
Marion Br. Dahl, Sandefjord Blad (terningkast 5)

"... sikkert er det at Anders Lunde har levert et velskrevet og tankevekkende lite grøss av en romandebut."
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Terningkast 5
Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa

"For de beste av fortellingene, synes jeg, er der mer alminnelige mennesker får livene sine i rekyl: en jente du mobbet da du var liten, uskyldig slarv, glemte småtterier som fikk uhyrlige konsekvenser. Det er nettopp her styrken i denne boka ligger. Ubehaget det vekker hos leserne gjennom gjenkjennelsen."
Cathrine Krøger, Dagbladet

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203351969
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 17.01.2012
Emne Skjønnlitteratur Småbyer Romaner Outsidere

Anders Lunde

Anders Lunde (f. 1976) er cand.mag. i litteraturvitenskap og bosatt i Skien. Han har publisert fortellinger i debutantantologiene "Pilot" og "Jungel". Han debuterte med novellesamlingen "Noen iblant oss" i 2009 og fikk flotte kritikker. Romanen "Mørkerom" (2012) er hans andre bok. Les mer