Medealand

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203219733
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
For første gang utgis et teaterstykker av Sara Stridsberg på norsk i bokform. Også i sine drama bekrefter Sara Stridsberg at hun tilhører toppskiktet blant nordiske samtidsforfattere.

Sara Stridsbergs skuespill "Medealand" tar utgangspunkt i Euripedes' drama om Medea (oppført i 431). Medea, prinsessen fra et fjernt barbarland hjelper Jason med å erobre det gylne skinnet og redder ham fra en sikker død. Hun følger ham tilbake til Hellas og blir hans hustru. De får to sønner, men Jason ønsker å gifte seg med Kreusa, datter til kongen i byen. Medea er fra seg av sjalusi, fortvilelse, hevntørst og hat.
"Medealand" er en sterk historie om kjærlighet, svik og morskap og eksil.

Boken har etterord av Steve Sem-Sandberg.
" ... skildringa av Medeas sinnstilstand (er) like menneskeleg som den er fråstøytande - og slik blir Stridsbergs ubehagelege gransking av kjærleikens skuggeside både naudsynt og uunnverleg."
Margunn Vikingstad, Morgenbladet

"De lange uforutsigbare linjene som preger romanene er kortet ned her, i skuespillet, men vendinger og detaljer er like fullt Stridsbergerske, ville, nifse og glitrende. Som Medea."
Thea Marie Dolva, Fædrelandsvennen (terningkast 6)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203219733
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Monica Aasprong
Salgsdato 24.09.2013
Orig. tittel Medealand
Emne Skjønnlitteratur Flyktninger Skuespill Kjærlighet
Sara Stridsberg

Sara Stridsberg

Sara Stridsberg (f. 1972) debuterte i 2004 med Happy Sally. Hun har også skrevet drama og oversatt Valeri Solanas SCUM-manifest. Solanas er hovedpersonen i Stridsbergs andre roman, Drømmefakultetet. Med denne boken fikk hun sitt store gjennombrudd og ble tildelt Nordisk Råds Litteraturpris 2007. Kjærlighetens Antarktis er hennes femte roman. Les mer

Artikler

Utdrag: Sara Stridsberg. Kjærlighetens Antarktis

Les et utdrag av Sara Stridsbergs Kjærlighetens Antarktis
Les mer

Så kort var livet

Da Kjærlighetens Antarktis ble lansert i Sverige, ble mange påminnet om en gammel drapssak i Sverige: Drapet på Catrine da Costa.
Les mer