Bla i boken

Markus og Sigmund

Annen tilknytning:

Velg format

129 kr
På lager
ISBN
9788242129970
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
I Markus Simonsens verden står det meste på hodet. Faren Mons er på sykehus med kronisk tretthetssyndrom, og bestevennen Sigmund flytter inn for å gi Markus støtte og hjelp. Men når Markus mister kjærlighetsevnen, og den ellers så sindige Sigmund blir hodestups forelska, er det ikke lenger så opplagt hvem som må hjelpe hvem. Særlig ikke når Sigmund tyr til drastiske virkemidler for å imponere sin utkårede. Dette er den fjerde boka om Markus.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå 12-16
Utgitt 2003
ISBN 9788242129970
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 15.11.2007
Emne Kjærlighet Skjønnlitteratur Vennskap Romaner Ungdom
Lest av Klaus Hagerup

Klaus Hagerup

Klaus Hagerup, født 5.3. 1946, er forfatter, dramatiker, regissør, oversetter og utdannet skuespiller. Han har arbeidet ved Den Nationale Scene og ved Nationaltheateret, og han var med på opprettelsen av Hålogaland Teater, der han var fra 1971 til 1977 og etter hvert gikk helt over til å virke som dramatiker og dramaturg.

Klaus Hagerup debuterte som forfatter med diktsamlingen "Slik tenker jeg på dere" i 1969. I mange år skrev han skuespill og hørespill, men i 1988 kom biografien om moren Inger Hagerup, "Alt er så nær meg". Den brakte også barndommen hans tilbake, og han begynte på sin første roman om barn. "Landet der tiden var borte" kom ut i 1989. Siden er det blitt en lang rekke bøker. Ikke minst er han kjent for bøkene om Markus Simonsen. Han har dessuten skrevet fire voksenromaner, og han har mottatt flere litterære priser for bøkene sine, som også er populære i utlandet.

Klaus Hagerups dramatikk innbefatter en mengde genre, for eksempel syngespill, skuespill med politisk slagside, parodiske spill, kriminalskuespill og revy. Hans bakgrunn som dramatiker kan spores i hans prosa. Ikke bare ved at et skuespill kan være integrert i handlingen, men også ved at fyndige og dramatiske dialoger kan bære mye av tekstens fremdrift, og i tillegg skriver han "scener" det er lett å visualisere.

Bøkene for barn og ungdom er like mye lest av voksne mennesker som av unge. Dette skyldes i stor grad Hagerups egenartede blanding av sprudlende fabulering og dypt alvor. Han skildrer gjerne sine skikkelser med humor og en medfølende innlevelse, og ofte er de personer som faller utenfor det vante mønsteret. De kan godt være litt ekstreme på ett eller flere områder. Grunnlaget for Hagerups humor kan paradoksalt nok være at han tar sine outsidere på alvor. Noe av komikken ligger i at menneskene, med sine spesielle egenskaper og interesser, kommer i vanvittige situasjoner, eller at et karaktertrekk blir rendyrket og derfor blir gjenkjennelig for leseren. Les mer

Andre i samme serie

 1. Markus er konge
  Markus er konge
  Ebok
  79 kr
 2. Markus er konge
  Markus er konge
  Lydbok (nedlastbar)
  129 kr
 3. Markus og den store fotballkjærligheten
  Markus og den store fotballkjærligheten
  Ebok
  79 kr
 4. Markus og den store fotballkjærligheten
  Markus og den store fotballkjærligheten
  Lydbok (nedlastbar)
  129 kr
 5. Markus og Diana
  Markus og Diana
  Lydbok (nedlastbar)
  129 kr
 6. Markus og Diana
  Markus og Diana
  Ebok
  79 kr
 7. Markus og jentene
  Markus og jentene
  Lydbok (nedlastbar)
  129 kr
 8. Markus og jentene
  Markus og jentene
  Ebok
  79 kr
 9. Markus og karaokekongen
  Markus og karaokekongen
  Lydbok (nedlastbar)
  129 kr
 10. Markus og karaokekongen
  Markus og karaokekongen
  Ebok
  79 kr
 11. Markus og Sigmund
  Markus og Sigmund
  Ebok
  79 kr