Mamma er en countrysang

På lager
ISBN
9788203353031
Ebok
kr 149,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203353031
  • Salgsdato: 15.08.2012
  • Språk: Bokmål
Gry vokser opp på en gård på Jæren der alle er nøysomme og gudfryktige. Seksten år gammel får
hun barn med Terje. De flytter til oljeboomens Stavanger på 80-tallet der pengene yngler og utelivet florerer. Terje er Nordsjødykker og gitarspillende midtpunkt i vennegjengen. Sønnen Stig vokser opp som enebarn.
Gry er ansatt som servitør på Grillen, og Stig er ofte med henne på arbeid. Han ser og hører mer enn han forstår, men han oppfatter at morens høyeste ønske er å synge inn reklamejingel på nærradio, og at jobben til Terje er farlig. "... dette er en helt uvanlig debutroman. Forfatterhåndverket er ypperlig, historien er medrivende på sin stille, blå måte. Cathrine Evelid er årets hittil beste kandidat til Tarjei Vesaas debutantpris."
Vidar Kvalshaug, Aftenposten

"Hver klisjé er blankpolert og gripende, som om countrysjangeren og skillingsvisen ble født på nytt av denne oppsiktsvekkende, solide forfatterdebutanten. (...) Språket her er fullt av henvisninger til nettopp slike hjertesmerte-viser, men forblir både lavmælt og spektakulært, med nyskapte og besnærende metaforer og bilder."
May Grethe Lerum, VG (terningkast 6)

"Perspektivet er glitrende godt gjennomført. Fortelleren skaper originale språklige bilder. (...) Cathrine Evelid har skapt en rik roman, original i gjennomføringen, og absolutt verd å lese enten en liker country eller ei."
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

"Fin blanding av ekte åttitallsk tidskoloritt og universell barndomsfrykt i en debutroman der helheten er like god som tittelen."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Språket rasper og risper, den både dykker ned og river i sorgen og bobler av glede. (...) En bok som skinner som en perle, fra en av høstens debutanter."
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Cathrine Evelid

Cathrine Evelid

Cathrine Evelid er født i Bergen og oppvokst i Kvinesdal. Hun er utdannet billedkunstner ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo, Kunsthøgskolen i Bergen og Chelsea College of Art and Design i London. Evelid er bosatt i Oslo. For debuten "Mamma er en countrysang" (2012) fikk hun strålende kritikker. Også "Dinglen & Ramona" (2013) fikk svært god mottakelse, og ble nominert til Sørlandets litteraturpris for 2014. "Drømmer fra Texaco" (2016) er hennes nyeste roman.

Mer om forfatteren