Love, Leen ; Til slutten, så videre ; Småting

Velg format

29 kr
På lager
ISBN
9788242166296
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I disse novellene møter vi unge mennesker med mye fortid og lite framtid, som alltid ødelegger for seg selv eller andre. Her er ingen innenfor, ingen har funnet sin plass og ingen forstår de sosiale kodene det er vanlig å følge.
Hver novelle inneholder situasjoner der hovedpersonene blir stilt til veggs. De blir krenket, de blir brukt, de gjør sitt eget ubehag til andres straff, og de andres straff til egen avgrunn. Men mest av alt søker de etter en forståelse og kjærlighet som ingen er villige til å gi dem, aller minst dem selv.
Dette er patologisk realisme med vidd.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2017
ISBN 9788242166296
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 06.09.2017
Emne Skjønnlitteratur Noveller
Lest av Fanny Vaager Maria Masvie Phillip André Hernæs
Maria Kjos Fonn

Maria Kjos Fonn

Maria Kjos Fonn (f. 1990) ble nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris og mottok Aschehougs debutantstipend for novellesamlingen Dette har jeg aldri fortalt til noen i 2014.

Romanen Kinderwhore kom ut høsten 2018. Den fikk strålende kritikker, er oversatt til flere språk og ble blant annet nominert til Brageprisen og P2-lytternes romanpris. I 2020 kom Heroin chic, flere anmeldere utropte romanen til en av årets viktigste romaner. Den er også nominert til P2-lytternes romanpris og Natt & Dags Osloprisen. Maria Kjos Fonn har mottatt Tanums kvinnestipend og Mads Wiel Nygaards legat for sitt forfatterskap.

Om Kinderwhore (2018): «Mange har skrevet godt om at det er forjævlig å være ung. Men få har gjort det bedre enn Maria Kjos Fonn.» Trine Saugestad Hatlen, VG, Terningkast 5

Om Heroin chic (2020): «Heroin chic er bokhøstens sterkeste leseropplevelse. Maria Kjos Fonn skriver nådeløst om anoreksi, amfetamin og heroin.» Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv Les mer

Artikler

Utdrag fra Heroin chic av Maria Kjos Fonn

Heroin chic er en roman om et sosialt fall uten noen klar årsak. Om en lidelse som ikke er skitnet til av ytre omstendigheter.
Les mer