Sjarmerende Nora 

Irene Marienborg skriver og illustrerer bøkene om Nora, jenta som alle små barn kan kjenne seg igjen i. Gjennom gjenkjennelige hverdagsfortellinger og lekne farger kan du bli med Nora når hun plasker i sølepytter, baker kaker, ser på stjernene, går i barnehagen og lærer nye ting. Fargerikt, lekent og gjenkjennelig for de aller minste.
 

Au, sier Nora

Filip har fått ny sparkesykkel. Den er kjempefin, syns Nora. Hun har også lyst på en sånn. Heldigvis får Nora lov til å prøve Filip sin. Det er skikkelig morsomt, og det går veldig fort! Nora vinker til pappa som står og ser på, og da skjer det. Sparkesykkelen velter, og Nora faller. Heldigvis kan skrubbsår plastres og sparkesykler repareres. 

Denne er i salg fra april! 

Natta, sier Nora 

Det er kveld, og Nora er trøtt. Hun gleder seg til å legge seg i den nye senga, men så blir det ikke helt som hun hadde tenkt. Hun vil heller sove et annet sted. Kanskje Nora kan sove sammen med flaggermusene i natt? Eller i gullfiskbollen? Eller hva om hun legger seg i mammas garnkurv?
 

Vi må rydde, sier Nora 

Nora og Filip må rydde alle lekene unna før de kan få pannekaker. Det sier pappa. - Det er så kjedelig å rydde, sier Nora. - Nei, sier Filip, - rydding kan være kjempegøy! 
 

En baby, sier Nora

Nora har fått en lillesøster! Mamma har vært sliten og ikke orket stort i det siste, men nå som babyen er født vil vel alt bli som før igjen? Når mamma og babyen kommer hjem fra sykehuset er alle opptatt av Lillesøster. Ingen tenker på Nora. Det er urettferdig!  Nora blir sint. Heldigvis skjønner både mamma og alle de andre at Nora bare er lei seg. Og så viser det seg at det ikke er så verst å ha blitt storesøster, allikevel. 
 

Æsj, sier Nora 

Grønnsaker er skikkelig vondt, syns Nora. Aldri om hun skal spise det!  Da vil hun heller være sulten. Eller ... går det kanskje an å øve på å like grønnsaker?  Nora bestemmer seg for å prøve, på en betingelse: at farmor øver på like godteri.

Nora legger seg mange ganger denne kvelden. Mon tro hvor hun er når hun endelig sovner ...
 

Gratulerer, sier Nora 

Den perfekte bursdagsboka! En ny og morsom bok om lille Nora og hennes hverdag.
 

Fine prikker, sier Nora 

Nora elsker prikker. I dag vil hun ha på seg den prikkete kjolen, spise prikkete mat og tegne rosa prikker på hunden Aldo. Og på kvelden er de fineste prikkene stjernene på himmelen.
 

Det regner, sier Nora 

Nora elsker regn. I dag vil hun plaske i sølepytter. Men så blir hun klissvåt. Det synes ikke pappa er en god idé, så da får Nora på seg regntøy. Hun lager et skikkelig regnværsorkester, og blir klissvåt igjen. Da gir pappa henne en paraply, og den kan brukes til mye fint.    
 

Jeg må tisse, sier Nora 

Mamma vil at Nora skal slutte med bleie. Men Nora syns det er skummelt å gå på voksen-do. Heldigvis finner Filip en lur løsning.
 

Jeg vil bake, sier Nora 

Nora elsker å bake. Aller best liker hun å smake på deigen. Og av og til spiser Nora så mye deig at hun er stappmett når kaken endelig er ferdig. 
 

Bildebøker er for mange barn inngangen til bøkenes verden. Og ofte tar de opp problemstillinger som barna har i sine egne liv. Fordi fortellingene er så gjenkjennelige, blir de også spennende. Serien egner seg fra barn fra to år.

 

Slik blir du en ryddekopp 

Nora og Filip er kjempesultne. Pappa sier at de skal få pannekaker når de har ryddet opp alle lekene. Men pappa må visst rydde litt selv også. I Vi må rydde! Sier Nora er det flere ryddetriks å lære, både for store og små.

  1. Rydd før du lager mat. Så er det unnagjort.

  2. Støvsugeren må ikke brukes som transportmiddel.

  3. Å legge alt rotet under dyna er såkalt «jukesrydding». Ikke fall i den fella!

  4. Bøkene skal ikke ligge i gulvet, og klossene bor i en kasse.

  5. Husk hvor alle ting bor, så blir det enklere å rydde.

  6. Det er lov å hvile litt på det rene gulvteppet når ryddingen er unnagjort.

  7. Lær husets rotekopper til å bli ryddekopper ved å gå foran som et godt ryddeeksempel.

Irene Marienborg

Irene Marienborg

Irene Marienborg er grafisk designer og illustratør, i tillegg til forfatterskapet sitt. Hun har nå skrevet og illustrert elleve bøker om lille Nora og hennes hverdag: "Det regner! sier Nora", "Fine prikker! sier Nora", "Jeg vil bake! sier Nora", "Jeg må tisse! sier Nora", "Gratulerer! sier Nora", "Vi må rydde! sier Nora" "En baby! sier Nora", "Æsj! sier Nora", "Natta sier Nora", "Au! Sier Nora" og "God jul! sier Nora".
Les mer

Bli kjent med Lukas.

Bøkene om Lukas er morsomme, lekne og lett gjenkjennelige bøker som passer perfekt for alle barn fra tre år og oppover.

Rot og Bjørne - verdens herligste venner!

I bøkene om Rot og Bjørne møter du to venner med helt forskjellig personlighet. Mens Rot er utålmodig, ivrig og full av ideer, er Bjørne ettertenksom, nøye og opptatt av å følge reglene. Da er det ikke alltid lett å være enige!

Bli med Bjørnis, Norges viktigste bamse, på jobb

Brannbamsen Bjørnis har kanskje verdens viktigste jobb – han skal trøste og glede barn som har vært utsatt for ulykker og traumer.