Vinn bokelskerens hjerte

Er du forelska i en bokelsker? Bruk valentinsdagen til å vise at du virkelig forstår bokelskeren i ditt liv. Alt de ønsker seg er jo bøker, og du kan enkelt vinne hjertet deres ved å pakke inn en god historie.

Skrevet av: Mona Ek

Den store kjærligheten

Kjærlighet er et av de store temaene i litteraturen, og den finnes i så mange varianter. Kjærligheten mellom mor og barn, mellom kjærester eller kjærligheten som finnes i et vennskap. 

En av forfatterne som tar oss med inn i den virkelig store kjærligheten er Gill Paul. I romanene I gode og onde dager og Tsarens datter trekker hun fram skjebnene til Tatiana og Maria Romanov. De to kvinnene får hver sin bok, og vi følger dem i dagene og årene etter henrettelsen av tsarfamilien i Russland i 1918.

Begge kvinnene opplever stor kjærlighet i sitt liv, på hver sin måte. I Tsarens datter er kjærlighet selve nøkkelen til at Maria overlever.

Valentinsdagen gir en ekstra god grunn til å benke seg ned med en ordentlig god kjærlighetshistorie. Men husk lommetørkle, for alle kjærlighetshistorier ender ikke nødvendigvis godt.

Flere bokrelaterte valentinsgaver:

Alle bokelskere setter pris på en pent innpakket bok, men det er også fryktelig gøy med alle mulige bokrelaterte gaver.

  • En bok: Finn ut hva han liker å lese, og be om hjelp i bokhandelen. Der vet de nesten alt og kan hjelpe deg med å finne den perfekte boka. Eller gi henne yndlingsboken din. Gjerne den du har hatt hjemme.

  • Høytlesning: Kanskje litt kleint, men også ganske fint. Mange har gode minner om høytlesning og det er nokså fint å ligge i armkroken og bli lest høyt for.

  • En leseliste: Det er alltid vellykket å dele leseropplevelser. Gi bort en leselister med titler du har lyst til at dere skal lese.

  • Lag et bokmerke: Bokmerker er noe vi aldri får nok av. Lag et personlig bokmerke – med bilde, sitat eller et kjærlighetsdikt.

  • Bokhandeldate: Inviter henne på en date i hennes favorittbokhandel eller en bokhandel du vet at hun vil elske.

  • Bokstæsj: Det finnes så mange morsomme ting for bokelskere. Hva med en Bamboo Bathtub Caddy eller et nydelig cover til Kindle-brettet hans? Eller hva med et nytt pledd eller et kult leselys?

  • Ny notatbok: Mange bokhandlere har mange fine notatbøker. Finn den fineste og skriv inn dine egne favorittsitater eller sitater fra yndlingsforfatteren hennes. Kanskje dere har noen felles?

  • Teater eller bokbad: Har han en favorittforfatter? Sjekk om det er et bokarrangement i nærområdet. Et bokbad, eller en forestilling basert på favorittboka hans.

  • En lesestol: Dette er for viderekommende! Gi en lesestol. En skikkelig lesetol. Dyp, myk og mørk.

 

Bøkene i Lesegleder-serien er for deg som elsker å bli oppslukt av en god bok. Vi utgir dem for å la deg drømme deg vekk til andre tider, eller andre liv. Unn deg selv egentid, trekk pleddet godt omkring deg – og les i vei. Følg @lesegleder på Instagram for flere boktips.

Gill Paul er dronningen av historisk drama

Gill Paul skriver bestselger-romaner med handling fra moderne historie, som blant annet Titanic-forliset, Krim-krigen, og den russiske revolusjon.

Kvinner og barn først

Hvorfor er vi så fascinert av historien om Titanic?

Slik starter du en lesesirkel, og holder den ved like

Har du lyst til å få litt mer tid til å lese? Start en lesesirkel! Det er både morsomt, lærerikt og sosialt.