Her er forfatterne du møter på Afternoon tea i Drammensveien 99

Bøker å drømme seg bort i, lære mer fra – og bli inspirert av. Bøker som får fram både latter og tårer. Bøker som berører. En god bok og en kopp te – finnes det noen bedre kombinasjon? Søndag 4. september møter du fire forfattere som tar deg med langt bort fra den grå hverdagen.

Lucy Diamond

Lucy Diamond er født i Nottingham, men bor nå i Bath med sin mann og tre barn. Hun har studert engelsk litteratur og jobbet i forlagsbransjen i London.

Så langt har hun skrevet 17 bøker. En perfekt ferie. Nesten er den fjerde av hennes bøker som utgis på norsk – den første: Strandkafeen, kom i 2019, og har blitt en bestselger også i Norge.

Camilla Davidsson

Camilla Davidsson er oppvokst i sør-Sverige og etter mange år i Stockholm bor hun på skistedet Åre med sin familie. Hun har bakgrunn fra internasjonal markedsføring, men har også drevet Bed & Breakfast på Fårö.

Nå for tiden er hun forfatter på heltid. Hun har utgitt åtte bøker på svensk og flere av dem har ligget på bestselgerlistene og vært nominert til årets lydbok hos Storytel. Liten toroms med potensial (2022) har solgt over hundre tusen eksemplarer i Sverige og er hennes første bok på norsk.

Ellen Vahr

Ellen Vahr er utdannet ved Handelshøyskolen i København. Hun har bakgrunn som profesjonell coach, og har tidligere skrevet sakprosabøkene Drømmekraft (2011) og Våg livet (2013). Hun debuterte som skjønnlitterær forfatter med romanen Gaven (2016), som hun ble nominert til Bokhandlerprisen for.

Siden har det kommet to bøker om Thea, den nyeste er Bakeriet i Brooklyn (2021).

Gudrun Skretting

Gudrun Skretting er utdannet klassisk pianist ved Norges Musikk-høyskole. Hun har gått forfatter-utdanningen ved Norsk Barnebok-institutt og skrevet en rekke barnebøker.

Den kritikerroste debuten Anton og andre uhell kom i 2016. Skrettings første bok for voksne, Tre menn til Vilma, kom i 2020. Den toppet bestselgerlista hos Storytel og Fabel i jula. Filmrettighetene er solgt til Nordisk Film, og ny bok om Vilma kommer i oktober. 

Eli-Ann Tandberg

Eli-Ann Tandberg har jobbet i forlagsbransjen siden 2000, først med lydbøker, deretter som forlagskonsulent og manusvasker, og fra 2013 som oversetter. Hun har for det meste oversatt skjønnlitteratur fra engelsk og svensk til norsk bokmål; halvparten av bøkene for barn og ungdom, halvparten for voksne.

Hun er medlem av Norsk Oversetterforening.