Bli kjent med debutant Kine Jeanette Solberg!

Hvordan får man en ekte venn? Det er det eneste Kaja lurer på. Mens moren, hun lurer bare på hva slags bursdagsfest Kaja vil ha. 

Kine Jeanette Solberg har skrevet en historie om Kaja, og Kaja er en jente man blir ordentlig glad i! 

Kaja flytter fra byen til en liten bygd. Snart har hun bursdag, og mens moren lurer på hva slags fest hun vil ha, så lurer Kaja bare på én ting: hvordan man får en ekte venn.
Svaret finner hun på en måte hun aldri kunne forutsett.

Ikke lov å le finnes også som lydbok og ebok

Fortsett, fortsett, fortsett

Hvorfor skrev du akkurat denne boken? 

Denne historien dyttet seg liksom litt frem på egenhånd. Jeg begynte å skrive noen små tekster med en jeg-person som jeg ble stadig mer glad i. Når jeg følte at Kaja var på plass, ville jeg prøve å skrive en historie som gjorde at andre kunne bli glad i henne også.

Hvor og når skriver du? 

Det aller beste er å skrive tidlig om morgenen, gjerne på kafé. Det er ikke alltid det lar seg gjøre, så jeg tar de lukene jeg får. Mye av denne boka er skrevet på kveldstid på det lille hjemmekontoret uten vindu. Fint, det også. 

Hvilke forfattere inspirerer deg? 

Det er nok de som finter meg. De som får meg til å glise av en formulering på en linje, og bli følelsesmessig overveldet på den neste. De som skriver sånn at noe snålt og rart, ikke blir snålt og rart, men akkurat sånn det må og skal være. Tove Jansson, Miranda July, Beate Grimsrud, Clarice Lispector, Gunhild Øyehaug, Dorthe Nors, og Ingvild Schade er noen av dem som gjør det, for å nevne sju.

Hva leste du selv som barn? 

Det var ganske tilfeldig, egentlig. Jeg leste det jeg kom over. Det gikk mye i leksikon og barnebibel, pluss diverse bokklubb-bøker om hester og vennegjenger. Første gangen jeg opplevde å bli hekta på lesing, var med Frøken Detektiv-bøkene.

Hvilken bok leste du sist? 

Dagene av Hans Børli. Diktene hans treffer meg som en fotball i magen.

Har du noen gode råd til kommende forfattere?

Start med det som føles gøy eller spennende, og følg det. Når det ikke føles gøy eller spennende lenger: fortsett. Når du føler at du ikke klarer å fortsette lenger: fortsett.

Skriv litt hver dag, og les så mye som mulig. Vær snill.

Kine Jeanette Solberg

Kine Jeanette Solberg

Kine Jeanette Solberg (f. 1984) kommer fra Kirkenær og bor i Oslo.Hun er utdannet illustratør og jobber som produsent og manusforfatter for TV og radio.
Solberg debuterte med romanen «Fortell om deg selv med hell» (Cappelen Damm) i 2019.
Les mer