Lille hjelper

roman

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788203351112
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Mykpornostjernen Kine Skog fra Helgeland blir drept av en fanatisk dyrevernsaktivist. Fanklubben «Kine Skogs venner» virker med ett meningsløs. Tilbake står et tjuetalls middelaldrende menn - arbeidsledige, desillusjonerte og uglesette - på stedet som enhver dame med fornuften i behold har forlatt. Den avfolkede helgelandskommunen har mistet sitt eneste innslag av glamour. Sorgen over Kine blandes med en generell framtidspessimisme, og Kine-fansen flykter inn i en stadig mer fabulerende tilværelse på nettet.
Men interessen for Kine Skog viser seg å være økende også andre steder i landet, og fanklubbleder Konstantin Trældal satser på en revolusjonering av norske gravskikker.
Gjennom kortprosa, dramatikk og lyrikk har Cesilie Holck skapt en sjangerfornyende samtidssatirisk roman om moderne menneskers forhold til døden.

"Kvaliteten i boka ligger i måten Holck tar samtidskultur og sjargong på kornet, og så lar det spinne av gårde. (...) Cesilie Holck har skrevet en effektiv og hysterisk morsom bok."
Erlend Røyset, Klassekampen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2011
ISBN 9788203351112
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 27.10.2011
Emne Skjønnlitteratur Bygder Nordland Romaner Døden
Cesilie Holck

Cesilie Holck

Cesilie Holck (f. 1979) er bosatt på Vestlandet. Hun debuterte som forfatter i 2009 med kortprosasamlingen Norg og har senere utgitt romanen Lille hjelper i 2011 og kortprosasamlingen Besserwisser i 2018. Til døds er hennes fjerde bok. Les mer

Artikler

Utdrag Til døds av Cesilie Holck.

Finnes det et språk for døden i en altoppslukende sorg?
Les mer