Liberty

Annen tilknytning:

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203217654
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Christian er hvit sønn av danske bistandsarbeidere i Tanzania. Marcus er svart og jobber som tjener hos en svensk familie. Mot alle odds blir de to guttene venner.
Ejersbo skildrer Christians og Marcus' liv, ofte gjennom intense og voldsomme opplevelser som den afrikanske virkeligheten utsetter dem for - en verden fylt av motsetninger og konflikter i alle generasjoner og miljøer. Alle er sin egen lykkes smed, og sex og sykdom, dop, alkohol og døde spiller en dominerende rolle i tilværelsen.
De to guttenes vennskap er varmt og sterkt, men helt lykkelige blir de aldri. Den hvite vil være svart og den svarte hvit, og ettersom de blir eldre, vokser motsetningene mellom dem.

"Liberty" er annen bok i en frittstående trilogi - første bok, "Eksil", kom på norsk i 2010 - og er et posthumt storverk av en av Danmarks viktigste yngre forfattere. Det er en barsk, tøff og dønn ærlig roman om to unge menn på vei inn i voksenlivet. Man vil aldri se på Afrika på samme måte etter å ha lest denne boken. "Ejersbo har med «Liberty» gitt et unikt innblikk i en verden som er ukjent for de fleste, og det er en tragedie at han døde så tidlig, han hadde uten tvil vært en svært interessant stemme å følge i Norden i mange år til."
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

"Glimrende om lyst, lykke og lave liv under solen. (...) Skal du lese bare én 763-siders roman i ditt liv, kan du trygt velge 'Liberty'."
Vidar Kvalshaug, Aftenposten

"Det ville ikke forundre meg et øyeblikk om dette blir en kultroman. Den er skapt med mye energi og en enorm fortellerglede. I alt sitt opprivende innhold er den enestående, ærlig og rå. Forfatteren lever ikke lenger, men bøkene hans vil nok gjøre det."
Tone Bratteli, Bistandsaktuelt

"Flott roman om konflikten mellom svart og hvit i Afrika. En virkelig god historie."
Jon Michelet, Dagbladet

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203217654
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Linn Øverås
Salgsdato 30.01.2012
Orig. tittel Liberty
Emne Skjønnlitteratur Ungdom 1990-1999 Tanzania Romaner 1980-1989 Rusmisbruk Vennskap

Jakob Ejersbo

Jakob Ejersbo (1968-2008) regnes som en av Danmarks store litterære stemmer. Han har skrevet både romaner og noveller og ble første gang utgitt på norsk med den prisbelønte romanen "Nordkraft" (2003), som også ble filmatisert. For denne boken ble han tildelt flere priser, blant andre den prestisjetunge De Gyldne Laurbær. "Eksil" er første bok i en frittstående trilogi hvor handlingen er lagt til Tanzania. "Liberty" er nummer to. Jakob Ejersbo bodde selv i Tanzania i 1974-77 og 1981-83. Les mer

Andre i samme serie

  1. Eksil
    Eksil
    Ebok
    159 kr