Eksil

Annen tilknytning:

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203216688
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Femtenårige Samantha gjør alt galt, først og fremst fordi hun nekter å gjøre det riktige. Hun passer ikke inn noen steder. Hun er engelsk utenpå, men snakker swahili og har bodd i Tanzania siden hun var tre år.
Nå er hun i ferd med å bli voksen og har en voldsom appetitt på livet. Men skolen kjeder henne, foreldrene og lærerne er ubrukelige og vennene interesserer henne egentlig ikke.
Samantha legger seg ut med alle, alkohol og stoffmisbruk fyller mer og mer av livet hennes. Hun har et stort behov for å bli elsket og innleder et forhold til en mann som kunne vært hennes far. Forholdet til denne mannen skal vise seg å bli skjebnesvangert.

"Ikke noe sted i romanen fristes han av å benytte actiondrivende klisjeer og lettvinte vendinger. Språket er krystallklart og ekte, som om det er skapt for anledningen av selve fortelleren, Samantha. Slik skal det være. En åpen, men forrykende slutt gjør det bare er å glede seg til de to neste bøkene."
Vidar Kvalshaug, Aftenposten

"Ejersbo skriver med en ærlighet, klarhet og styrke som gjør at man får en enorm respekt, både for ham og for Samantha. (...) Han rakk å etterlate seg et mesterverk."
Marthe Nøklebye Dehli, Studvest

"Ejersbo skriver med en forpliktende ærlighet til stoffet som løfter det til stor litteratur. Ja, vi kunne like gjerne kalt ham en «skittenhumanist», altså «virkelighetshumanist». De er de beste."
Carl Joakim Gagnon, Klassekampen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2011
ISBN 9788203216688
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Linn Øverås
Salgsdato 04.05.2011
Orig. tittel Eksil
Emne Skjønnlitteratur Ungdom Tanzania Narkotika Romaner 1980-1989

Jakob Ejersbo

Jakob Ejersbo (1968-2008) regnes som en av Danmarks store litterære stemmer. Han har skrevet både romaner og noveller og ble første gang utgitt på norsk med den prisbelønte romanen "Nordkraft" (2003), som også ble filmatisert. For denne boken ble han tildelt flere priser, blant andre den prestisjetunge De Gyldne Laurbær. "Eksil" er første bok i en frittstående trilogi hvor handlingen er lagt til Tanzania. "Liberty" er nummer to. Jakob Ejersbo bodde selv i Tanzania i 1974-77 og 1981-83. Les mer

Andre i samme serie

  1. Liberty
    Liberty
    Ebok
    159 kr