Lang lysende elv

Velg format

229 kr
På lager
ISBN
9788203376092
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
«... en bok som kryper under huden og blir værende der lenge.» Elin Brend Bjørhei, VG (Terningkast 6)

Mickey Fitzpatrick har patruljert 24. distrikt i Philadelphia i flere år, og er på fornavn med de prostituerte og narkomane i The Ave. Opioidkrisen herjer byen, og overdoseofrene blir stadig flere. Hver gang hun blir varslet om et nytt dødsfall, frykter hun at det er lillesøsteren, Kacey, som er død. De to har ikke vært på talefot på flere år, og kollegaene i politiet vet ikke om forbindelsen, men Mickey uroer seg konstant for søsteren sin.

Da Kacey forsvinner samtidig med at en rekke gateprostituerte blir funnet drept i distriktet, begynner Mickey på en stadig mer desperat jakt. En jakt som setter både jobben hennes og gutten hun er alenemor for, i fare, og som kaster lys over de to søstrenes barndom.

Lang lysende elv er en rå og gripende thriller om misbruk, prostitusjon og søskenkjærlighet.

«Utrolig skremmende. Lang lysende elv er riktignok en seriemorderthriller med en overraskende vri mot slutten, men boka er like mye en sjeldent inntrengende skildring av fattigdommens og håpløshetens USA.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 6)

«Gripende om samfunnsproblemer og korrupsjon i amerikansk storby. (...) dette er mye mer enn en politiroman, det er først og fremst en roman om den lange, lysende elva av fortapte sjeler som alle de narkomane utgjør. Mickey er en grundig forteller, men hun holder igjen, og hver gang vi tror vi vet alt, avsløres nye lag i historien for oss.» Marit Egaas, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«Den er blant de beste jeg har lest i år.» Leif Ekle, NRK

«Rystende lesning. Unødvendig, håper jeg, å si at skumlesing forbudt.» Arild Rønsen, Nettavisen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 524
Utgitt 2021
ISBN 9788203376092
Format Pocket
Språk Bokmål
Oversetter Knut Ofstad
Salgsdato 23.09.2021
Orig. tittel Long bright river
Emne Politi og detektiver Romaner USA Thrillere Krim Skjønnlitteratur Søsken Prostitusjon
Liz Moore

Liz Moore

Liz Moore er tidligere musiker og bor i Philadelphia. Hun er utdannet ved Hunter University og underviser masterstudenter i kreativ skriving på Temple University. Lang Lysende elv, som er hennes fjerde roman, har tatt USA med storm. Den er under utgivelse i 19 land, og har solgt i over 110 000 eksemplarer hjemlandet. Les mer