Knut

nobody's baby

Velg format

199 kr
På lager
ISBN
9788203363214
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Unni Lindell og katten Knut hadde et grenseløst vennskap som varte i 18 år, og som fikk dem opp i mange vanvittige situasjoner. Dette er en bok om vennskapet mellom dem. En historie om liv og død, oppvekst og dyrevelferd - og om litteratur.
Knut var en katt med dårlig psyke. Han var masete, redd, sær og veldig stor. Han tok egentlig knekken på eieren sin. Unni prøvde å flytte fra ham, uten hell - og Knut ble rikskjendis da han ble etterlyst i norske medier, etter å ha rømt fra omplasseringshjemmet. Unni måtte også flytte flere ganger på grunn av ham: fordi trikkeskinnene var farlige eller hundene var for mange.
Jonas Gahr Støre ble fornærmet på grunn av Knut, Mari Maurstads katt ble bortført på grunn av Knut - og Unni selv kunne ha omkommet i en snøstorm - alt på grunn av katten. Men, Knut spankulerte alltid videre med halen rett til værs, som om ingenting hadde skjedd!

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 251
Utgitt 2018
ISBN 9788203363214
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 19.04.2018
Emne Faglitteratur Oslo Vennskap Forfattere Biografier Katter
Unni Lindell

Unni Lindell

Unni Lindell, født 1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Kriminalromanene om Cato Isaksen og Marian Dahle er oversatt til en rekke språk og er solgt i nærmere 4 millioner eksemplarer bare i Norge. "Jeg vet hvor du bor" (2016) er den første romanen der Marian Dahle er hovedperson. "Dronen" (september 2018) er den andre boken i serien om Marian Dahle.

Lindell har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell har fått flere høythengende priser for sitt forfatterskap, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk.

Unni Lindell tar gjerne utgangspunkt i det hverdagslige og nære, og alt etter genre kan dette utvikles i retning mystikken, surrealismen - eller marerittet. I kriminalromanene er etterforskernes turbulente privatliv av vesentlig betydning, og bøkene utmerker seg også ved at karaktertegningene er gjort med stor psykologisk innsikt og i et språk som skiller seg fra det vante i genren. Les mer

Artikler

Unni Lindell er Norges krimdronning

At Unni Lindell fikk Rivertonprisen for andre gang, overrasker ingen.
Les mer

Rivertonprisen 2018 til Unni Lindell

Dronen av Unni Lindell ble kåret til beste krim i 2018.
Les mer