Kjærleik og det som liknar

noveller

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203365072
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I Kjærleik og det som liknar tek Therese Tungen for seg kjærleik og begjær: Ein fersk student blir dregen inn i eit forhold til ein eldre mann; eit par dreg til Grand Canyon og ei kløft opnar seg i forholdet deira; ei ung kvinne blir etterlatt av sambuaren og kjøper ei bjørnedrakt; ein filmskapar ser ekskjærasten sin på gata, og gjennomlever fortida på to minutt; ei ung jente forsvinn ut i natta i ein ferieby, mens mora og bestemora prøver å finne henne igjen.

Kor mykje av kjærleiken styrast av våre eigne valg, og kor mykje er slump eller omstende? Nokre gonger møtest folk på feil tidspunkt, andre gonger oppdagar to menneske at kjærleik er ulike ting for kvar av dei. I Kjærleik og det som liknar utforskar Tungen eldgamle tema som fornuft og kjensler, tid og lagnad. Samtidig framstår historiene som høgaktuelle i ei tid der premissa for kurtise og samliv er i endring.

«Therese Tungen høstet lovord for sin første novellesamling. Med Kjærleik og det som liknar befester hun sin posisjon.» Turid Barth Pettersen, Vårt Land

«Therese Tungens noveller er lange og langsame, men held på nerven tvers gjennom. Novellene har klassiske kvalitetar, med konkrete situasjonar som opnar for innsikt i mellommenneskelege eller eksistensielle forhold. ... Tungen skriv svært stødig og sjølvsikkert, med tiltru til eigne evner og eit uredd forhold til tradisjonen. Det er eit finstemt nærvær og eit bevegande alvor i Tungens noveller. Dei er nære, men ikkje klamme, og stilsikre utan å bli glatte. ... Therese Tungen må ha late seg påvirke av Alice Munro.» Eivind Myklebust, Klassekampen

«Therese Tungen tek nok eit steg opp frå ei god debutsamling.» Vidar Kvalshaug, Bok365 (Terningkast 5)

«Therese Tungen har igjen levert en godt gjennomført novellesamling som engasjerer og berører.» Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«Therese Tungen tar tak i alle de mer eller mindre dramatiske øyeblikkene og setter dem sammen til helt fabelaktige noveller. (...) Det er et sjeldent sug i Tungens noveller som drar deg inn i levd liv.» Karoline Henanger, Vinduet

«Allereie frå første avsnitt blei eg dratt inn i handlinga. (...) Historiene er spennande, og ein kan utan vanskar identifisere seg med personane og liva deira. Therese Tungen sin prosa har høg kvalitet. Bak ligg godt arbeid.» Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2019
ISBN 9788203365072
Format Ebok
Språk Nynorsk
Salgsdato 22.09.2019
Emne Noveller Skjønnlitteratur Kjærlighet
Therese Tungen

Therese Tungen

Therese Tungen (fødd i 1977) kjem frå Kvam i Gudbrandsdalen og bur i Oslo. Ho jobbar som forlagsredaktør i Samlaget, og har vore litteraturanmeldar i Morgenbladet og Klassekampen. Ho har gått på forfattarstudiet i Bø og på Aschehougs forfattarskule.
Tungen debuterte i 2017 med novellesamlinga EIN GONG VAR DEI ULVAR. Boka fekk strålande mottaking, og ble nominert til Ungdommens kritikerpris.

Therese Tungen vart tildelt Aschehougs debutantstipend for 2017, og i 2018 fekk ho Bjørnsonstipendet. I 2019 utkom hennar andre novellesamling, KJÆRLEIK OG DET SOM LIKNAR. Den fekk glimrande kritikkar og vart nominert til EUs litteraturpris 2020. Våren 2022 kjem boka SNU DEG: EDVINS BOK. Les mer

Artikler

Kjærleik og det som liknar

Ønsket om nærleik til andre kan vere både ei vakker og destruktiv kraft. I Kjærleik og det som liknar skriv Therese Tungen om desse eldgamle tema.
Les mer

Møt Therese Tungen

Therese Tungen er forlagsredaktør på Samlaget, debuterte med novellesamlinga Ein gong var dei ulvar. No er ho aktuell med ny bok.
Les mer

Aschehoug debutantstipend til Therese Tungen

I Ein gong var dei ulvar skriv Therese Tungen om kva som skjer når uventa ting skjer. Korleis skal ein fortsetje når alt rundt ein endrar form?
Les mer