Kaci

min mamma

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203295966
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Jeg var ett år da mamma ble leder av Unge Høyre. Etter det gikk det bare én vei for hennes politiske kometkarriere, og for likestillingen i det norske samfunnet. Politikken tok fra meg mammaen min. Slukte henne. Hennes valg fikk store konsekvenser for meg. Savn, sorg, bitterhet.

Jeg, og mange barn med meg, har betalt en pris for den likestillingen vi har i dag, tenkte jeg sårt som voksen. Likevel er likestillingen et umistelig gode for meg. Denne tanken fikk meg til å skrive historien om mamma og meg. Jeg ville at historien også skulle handle om likestilling fra barnets perspektiv. Og om barnets behov for sin mor.

Hovedfortellingen er mammas historie. Om engasjement, om en «flink pike» og den kontinuerlige kampen inni henne mellom politikken og familien hvor hun aldri strekker til. En konstant, vond tidsklemme. Den andre fortellingen er barnets historie. Jeg kjemper på min side en stille kamp for å forstå verden, og mammas valg. En kamp for å få mammas oppmerksomhet, og en kamp for å være noe annet enn «dattera til».

Fortellingen veksler mellom den barnslige lille verden og den store, komplekse voksenverden. Begge historiene er for meg like viktige. Fortalt med en stolthet over mamma, men samtidig anklagende fordi jeg følte at hun valgte bort meg - det som skulle vært viktigst. Likevel skjer det noe med meg mens jeg skriver boken. Det blir ikke bare en fortelling, men en prosess for oss to.

Christina Five Berg er utdannet jurist. Dette er hennes bokdebut.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2015
ISBN 9788203295966
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 25.11.2015
Emne 1945-1999 Faglitteratur Personlige beretninger Familie Norge Politikere

Christina Five Berg

Christina Five Berg (f. 1976) er utdannet jurist og ansatt i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet . Les mer