Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til

Velg format

99 kr
På lager
ISBN
9788203257292
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Lånekassa har satt ned foten. Kjæresten Tore har fått mer enn nok. Foreldrene er de eneste som fortsatt tror normaliteten er en standard hun kan oppfylle.

Det butter i alle ender for jeg-personen i Liv Marit Webergs debutbok, "Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til". Gjennom svart humor og nådeløs selvutlevering kommer vi under huden på en ung jente som, uten særlig hell, prøver å leve livet slik det blir ventet av henne. Om "Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til":

"Feelgood-roman for ungdom og unge voksne om å ikke helt mestre det å flytte for seg sjøl. (...) Weberg lykkes i å beskrive det dypt smertelige i å ikke få til det sosiale spillet."
Elin Lindberg, barnebokkritikk.no

"Det finnes altfor få morsomme bøker for ungdom, men heldigvis kommer det bøker som Liv Marit Webergs 'Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til'. (...) Den har et alvorlig og aktuelt tema - unge mennesker som ikke fikser krav og forventninger - men er kjapp å lese. En særpreget og snappy debutbok som passer fra fjorten år og et godt stykke oppover."
Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

"Boken er lett å lese, humoristisk, alvorlig og vanskelig å legge fra seg, som det heter. (¿) Uten forklaringer og schnikk, schnakk, tegner hun et ærlig og tydelig portrett av et annerledes ungt menneske som berører - på tvers."
Hilde Diesen, Drammens Tidende (terningkast 5)

"Dette er herlig pinlig selvutlevering, med bekmørk galgenhumor. En gripende skildring om å falle utenfor, som man virkelig kan le høyt av."
Byavisa Drammen

" 'Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til' er et herlig stykke litteratur. De fleste vil nok kjenne seg igjen.
(...) Den er underfundig, absurd og leken, den har mørk humor, utleverer sin egen generasjon, er kort og poengtert, tankefull og tankevekkende."
Anders Holstad Lilleng, Demokraten (terningkast 5)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå 12-16
Utgitt 2014
ISBN 9788203257292
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 20.02.2014
Emne Ungdom Romaner Oslo Skjønnlitteratur

Liv Marit Weberg

Liv Marit Weberg (født 1988) bor i Oslo. Hun har studert ved Norsk Barnebokinstitutts forfatterutdanning. Hun debuterte i 2014 med "Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til", som hun fikk Kulturdepartementets litteraturpris for. I 2016 kom "Det er heldigvis ingen som trenger meg", en roman med den samme særegne fortellerstemmen. Webergs siste bok, «Påstander om meg i tilfeldig rekkefølge», utkom i 2018. For denne boken ble hun nominert til Kulturdepartementets litteraturpris.
Bøkene hennes er solgt til Sverige, Danmark, Tyskland, Korea og Kina. Les mer