Israelerne

kampen for å høre til

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203293658
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Helt siden nasjonen Israel erklærte sin selvstendighet i 1948, har landet vekket sterke følelser. Men hva med dens innbyggere? Hvor mye vet vi egentlig om dem? Om deres problemer, lengsler og drømmer? Hva kjennetegner israelsk identitet?
I denne innsiktsfulle boka av Israel-forsker Hanne Eggen Røislien får du møte vanlige israelere - mennesker som forsøker å leve normale liv under unormale omstendigheter. Midt oppe i et intenst mylder av storpolitikk, religion, kulturhistorie reiser israelerne til Genesaretsjøen for å bade og spise is, de drar til Rødehavet på heisatur og bor i høyblokk i utkanten av Nasaret fordi det er billig og praktisk.
Israelerne du møter, representerer toneangivende miljøer og ideologier. I kontrast til medienes tabloide fremstilling er de så mye mer enn religiøse fanatikere og kompromissløse politikere. Israelere er også usikre soldater med moralske kvaler. Eller russiske, argentinske og marokkanske immigranter som leter etter et sted de kan kalle "hjemme". De kan også være kibbutzniker som setter kollektivet først, eller diktlesende ungdom i Tel Aviv, byen som også er kjent som Midtøstens uoffisielle "homohovedstad". Denne boka handler om israelerne som ikke når avisoverskriftene, men lever sine liv med, i og i skyggen av den israelsk-palestinske konflikten. Skal du ha mulighet til å forstå Midtøsten og menneskene som bor der, er israelerne umulig å komme utenom.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203293658
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 11.10.2012
Emne Samfunnsanalyse Faglitteratur Politikk Jødiske samfunn Israel

Hanne Eggen Røislien

Hanne Eggen Røislien (f. 1975) er forsker ved Institutt for Forsvarsstudier, med doktorgrad i religionsvitenskap på det israelske forsvaret.
Røislien er en av Norges fremste Israel-kjennere, og hun har bodd og jobbet i Midtøsten i flere år.
Hun har også jobbet i andre land i Midtøsten, blant annet som sivil observatør (TIPH) i Hebron i 2001 og for FN i Kuwait og Irak i 2003.
Røislien har publisert en rekke artikler om Israel, og "Israelerne. Kampen om å høre til" er hennes andre bok om det israelske samfunnet.
I 2010-2011 ledet hun "Midtøstenskolen" i Radioselskapet på NRK P2. Les mer