Isberg

roman

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788203353123
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Eit veldig snøras knuser eit grønt hus. Ekteparet som ligg og søv i huset, dør i ulykka. I kjellaren ligg ein ung gut. Innestengt av den kalde snøen. Han hører huset skrika. Då raset er over, er han åleine. Gjennom nøye utvalde scener følgjer vi livet hans etter den skjelsettande hendinga. Det går eit ras gjennom denne boka. "Kulde og sinne heng saman i ei lyrisk skildring av natur-krefter i og utanfor menneska. (...) Det er ei sterk historie. Seljestad er god på sinne. Han ser inn i dei som stiller seg utanfor, som ikkje passar inn, og viser fram det boblande, sydande, ukommuniserte."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Lars Ove Seljestad evner å skrive reflektert om unge sinte menn."
Ane Farsethås, Morgenbladet

"Poetisk og mørk roman (...) Seljestad har, etter 22. juli-tragedien, skrive sin mørke versjon av korleis ein ung mann kan ende opp som ein drapsmann. Og når forfattaren skriv inn Utøya heilt i slutten av romanen, på ein uventa og poetisk, var måte, får denne lesaren isfrysningar på ryggen."
Brynjulf Jung Tjønn, VG (terningkast 5)

"Seljestad held fram med den litterære berserkgangen sin, og ved ein kombinasjon av rå styrke og kløkt vinn han stadig nytt terreng."
Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid

"En av høstens beste fra Lars Ove Seljestad. (...) Først og fremst er «Isberg» en grensesprengende original roman, båret av en glød som både bygger opp store landskaper og river dem ned med rasende letthet."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203353123
Format Ebok
Språk Nynorsk
Salgsdato 04.09.2012
Emne Skjønnlitteratur Ensomhet Romaner Snøskred
Lars Ove Seljestad

Lars Ove Seljestad

Lars Ove Seljestad (f. 1961) er utdanna sosiolog og er ei av dei viktigaste røystene i norsk samtidslitteratur. Han brakdebuterte med romanen Blind (2005) som sette omgrepet «klassereise» på dagsorden i den norske offentlegheita. Sidan har han skrive seks romanar og ei essaysamling. I 2013 debuterte Seljestad som lyrikar med Storspring. Fabrikkdikt, som fekk lysande meldingar. Les mer

Artikler

Lyden av stein som flyttar seg under vatn

Lars Ove Seljestad har skreve ei ei poetisk-eksistensiell diktsamling med røter i levd liv. Boka følgjer opp den kritikarroste lyrikkdebuten Storspring. Fabrikkdikt, som kom i 2013.
Les mer