Innsirkling 2

Annen tilknytning:

Velg format

Forventet i salg
199 kr
ISBN
9788203357763
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Ole har familie og gard, men kan når som helst miste alt.
Tom Roger er ein skremmande muskelbunt. Inni han brenn eit ønske om å bli ein annan.
Paula vil så inderleg gjerne bli elska. Når familien besøkjer henne på gamleheimen, kjem mørke løyndommar for ein dag.

Carl Frode Tiller fortsett der han sleppte i "Innsirkling". Den mystiske David har mista hukommelsen, og ein annonse oppfordrar gamle kjente til å skrive til han. Ole, Tom Roger og Paula bestemmer seg for å svare. Med djup psykologi og rå, svart humor sirklar Tiller inn liva til David og brevskrivarane. Dermed gir han også eit rikt tverrsnitt av tida dei lever i, vår tid.

P2-lyttaranes romanpris 2010
Nominert til Nordisk Råds litteraturpris 2010

Om "Innsirkling 2":

"Stadig suveren ... et relativt ungt forfatterskap som allerede har etablert seg som et av de viktigste og mest utfordrende innenfor norsk samtidslitteratur."
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"Tiller er uhyggelig god i sine skildringer av krenkelsens konsekvenser. En stor, litterær seier." Sindre Hovdenakk, VG (terningkast 6)

"Carl Frode Tiller innfrir alle forventninger med sin nyeste roman 'Innsirkling 2'. Ikke på grunn av kriminell spenning, men på grunn av en følsomhet for språket som er enestående ... Alt tyder på at Carl Frode Tiller er svært godt i gang med et storverk i norsk litteratur."
Turid Larsen, Dagsavisen

" 'Innsirkling 2' beviser ytterligere det som bok én ga en forsmak på; at forfatteren har befestet sin posisjon som en av Norges og Nordens beste diktere. Det er bare å glede seg til bok tre; jeg er ganske overbevist om at man blir et bedre menneske av å lese Carl Frode Tiller."
Stein Roll, Adresseavisen

"Han er malen de andre skriver etter ... han sirkler inn leserne gjennom sin nervepirrende evne til å formulere det psykologiske spillet mellom mennesker. Der er Tiller suveren."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Høstens store norske ... Med Innsirkling-bøkene er Carl Frode Tiller på vei mot noe virkelig stort ... Tiller kombinerer språklig filigransarbeid med en fortettet intrige som bare blir mer spennende og kompleks jo mer vi leser ... Ut fra en sterk debut har hver nye bok fra Tiller vært hakket bedre tenkt og bedre gjennomført enn den forrige. Etter to av tre deler ser det som startet som en serie tilsynelatende beskjedne fortellinger ut til a bli et episk romanbyggverk om det moderne Norge, som skildrer et bredt spekter av livsstiler, livsvalg og miljoer, gjennom et uvanlig rikt sosialt, følelsesmessig og språklig register."
Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

"Tiller gir seg ikke. Han tyner personene, går inn der det er stengt og gjør vondt, dit hvor mennesket føler seg mindreverdig og ser ned på seg selv, der hvor en far frykter at mora skal dra og ta med seg ungen. Helt ned til tapet går han."
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa (terningkast 6)

"Det finnes ingen i Norge som kan skrive så hjerteskjærende om forhold i familie og mellom nære venner som Carl Frode Tiller. Den utstrakte bruken av dialoger får teksten til å ligne teatermanuskripter, og får meg til å tenke at Tiller må være det største dramatiske talentet Norge har fostret på lange tider."
Knut Hoem, NRK P2

"Tiller har skrevet en fremragende roman som vil være favoritten til årets litterære priser."
Bindestreken, Bokklubbens blogg

"Imponerende oppfølger om hvorfor vi blir som vi blir. Tiller gir oss et både mismodig og gnistrende troverdig bilde av mennesket."
Ane Nydal, Morgenbladet

"Den store styrken i dette innsirklingsprosjektet er at Carl Frode Tiller vågar å stille etiske spørsmål. Tiller vrir på den sjølvbiografiske forma og endar opp med ein ubehageleg og svært god roman."
Margunn Vikingstad, Dag og Tid

" 'Innsirkling' kan bli den viktigste fiksjonsskildringen av det norske samfunnet i Tillers generasjon ... I øyeblikket er bare Karl Ove Knausgårds uavsluttede 'Min kamp' et like omfattende, ambisiøst verk, med like høy litterær kvalitet ... Når det gjelder både etisk og estetisk refleksjon, kan Tillers flerstemmige grep virke overlegent i forhold til Knausgårds mer nærgående, monomane selvutlevering ... Jeg setter Tiller i selskap med [Fosse, Solstad og Fløgstad]. Men 'Innsirkling 2' tåler slike sammenlikninger."
Tom Egil Hverven, Klassekampen

"Ingen andre norske forfattere klarer som han å avkle og avsløre det manipulatoriske spillet vi har mellom hverandre, vi som står hverandre nært - der er han helt suveren"
Anne Cathrine Straume, Nitimen NRK P1

"Det mest imponerande med dette polyfone prosjektet er at diktaren denne gongen får til det han ikkje heilt lukkast med i «Innsirkling», å gi dei ulike skribentane kvar sitt individuelle, særprega språk ... Det

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 395
Utgitt 2014
ISBN 9788203357763
Format Pocket
Språk Nynorsk
Salgsdato 16.05.2014
Emne Vennskap Hukommelsestap Namsos Skjønnlitteratur Bygder Romaner
Carl Frode Tiller

Carl Frode Tiller

Carl Frode Tiller (f. 1970) er utdannet historiker. Han debuterte som forfatter i 2001 med romanen "Skråninga", som han blant annet fikk Tarjei Vesaas' debutantpris og P2-lytternes romanpris for og som ble nominert til Brageprisen. I 2003 kom romanen "Bipersonar".
For sin tredje roman, "Innsirkling" (2007), har Tiller fått Brageprisen 2007, Kritikerprisen 2008 og Gyldendals Sultprisen 2008. Boken var dessuten innstilt til Nordisk Råds Litteraturpris. For samme bok har han også fått EUs litteraturpris - European Union Prize for Literature - som ble delt ut for første gang i september 2009. "Innsirkling" er blitt teater og var satt opp på Det norske teatret vinteren 2011. Romanen har fått sin fortsettelse i "Innsirkling 2" (2010), som også har fått fantastiske anmeldelser, har vunnet P2-lytternes romanpris, var nominert til Bokhandlerprisen og Kritikerprisen og til Nordisk Råds Litteraturpris."Innsirkling 3" (2014) har fått en strålende mottakelse og var nominert til Bokhandlerprisen. I 2017 utkom romanen "Begynnelser".
I 2020 fikk Tiller Doblougprisen.
"Flukt" (2021) er nominert til både Bokhandlerprisen og Ungdommens kritikerpris.

Carl Frode Tiller er blitt kåret til en av landets ti beste forfattere under 35 år (Morgenbladet 2005), og "Skråninga" ble kåret til en av vår tids beste bøker (Dagbladet 2006). Forfatteren har også skrevet manus til "Skråninga" (Det norske teatret, 2004) og til teaterstykkene "Folkehelsa" (Trøndelag Teater, 2007), og "Kven er redd" (Det norske teatret, 2015). I tillegg har Tiller skrevet noveller og kortprosa for ulike aviser, tidsskrifter og antologier.

Carl Frode Tillers romaner er solgt til 19 land, senest Spania og USA. Les mer

Andre i samme serie

 1. Innsirkling
  Innsirkling
  Pocket
  199 kr
 2. Innsirkling
  Innsirkling
  Ebok
  159 kr
 3. Innsirkling
  Innsirkling
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 4. Innsirkling 1-3
  Innsirkling 1-3
  Pocket
  249 kr
 5. Innsirkling 1-3
  Innsirkling 1-3
  Ebok
  169 kr
 6. Innsirkling 2
  Innsirkling 2
  Ebok
  159 kr
 7. Innsirkling 2
  Innsirkling 2
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 8. Innsirkling 3
  Innsirkling 3
  Pocket
  199 kr
 9. Innsirkling 3
  Innsirkling 3
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 10. Innsirkling 3
  Innsirkling 3
  Ebok
  159 kr