I skyggen av banyantreet

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203370007
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Raami er sju år. Hun tilhører en adelig kambodsjansk familie og har en privilegert og fredelig tilværelse i et palass i Phnom Penh. Men en dag snus alt på hodet. Borgerkrigen herjer i gatene, og Røde Khmer tvinger befolkningen til å forlate hjemmene sine og fører dem ut på landsbygda. Der blir de internert i arbeidsleirer for å omskoleres. Brått er Raamis idylliske barndom over.
For å overleve må Raamis familie gi seg ut for å være bønder. Hvis deres tilknytning til adelen i landet blir kjent, vil de bli henrettet. Men til tross for at livet plutselig viser seg fra sin mest brutale side med slavearbeid og hungersnød, er Raami sterk. Hun klynger seg til barndommens minner og de buddhistiske sangene, historiene og mytene som faren fortalte henne. Og hun holder fast ved håpet, for hun forstår at til og med i de mest ekstreme øyeblikk finnes det plass for lojalitet og solidaritet.
"«I skyggen av banyantreet» er en vakker og grusom roman som berører et vinterhjerte og tvinger fram tårer i vintertørre øyne."
Jan-Erik Østlie, Aktuell

"Vaddey Ratner skriver medrivende i kontrastene mellom det vakre og det grusomme. (...) 'I skyggen av Banyantreet' (er) en medrivende, velskrevet bok. Leseren tas med inn i grufulle hendelser i Kambodsja, men med en god guide. Med fakler av flyktig skjønnhet, fører Ratner oss trygt gjennom mørket."
Live Lundh, Vårt Land

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2014
ISBN 9788203370007
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Børge Lund
Salgsdato 20.01.2014
Orig. tittel In the shadow of the banyan
Emne Skjønnlitteratur Kambodsja Barndom Romaner 1970-1979

Vaddey Ratner

Vaddey Ratner var fem år da Røde Khmer tok makten i Kambodsja i 1975. Etter å ha levd under deres brutale regime kom hun som flyktning til USA i 1981, uten å kunne et ord engelsk. Hun gikk senere ut av Cornell University med topp karakterer. Hun bor nå i Maryland i USA. "I skyggen av banyantreet" er hennes første roman og er basert på hennes egne opplevelser under diktaturet og flukten fra Kambodsja. Hun skriver på sin neste bok. Les mer