I seneste laget

historier om kvinner og menn

Velg format

399 kr
På lager
ISBN
9788203451003
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Claire Keegan, omtalt av New York Times som en mester i novellesjangeren, undersøker alt som står i veien for det som kunne vært mellom kvinner og menn, som smålighet, vekten av forventninger og en konstant, ulmende trussel om vold. Potente, ladede og rystende presise, vil disse mesterlige fortellingene klinge videre i leseren lenge etter at boken er lukket.

«Keegan briljerer. (...) Med et utrolig grep om språklige nyanser blir hver setning et tveegget sverd, tung av mening. Hennes evne til å formidle komplekse situasjoner i stemningsfulle scener med få ord, gir umiddelbart lyst til å utforske hele forfatterskapet hennes. De elegant integrerte antydningene det økonomiske språket beriker historiene, inviterer til å lese dem igjen og oppdage noe nytt.» Maren Dahl Keller, Bok365 (Terningkast 6)

«Fillern, så fint. Litterært håndverk fra øverste hylle. (...) Det er en intens tilstedeværelse i tekstene. (...) Magien oppstår når Claire Keegan nærmest lar hver setning bygge opp til det klimakset vi vet må komme. Felles for fortellingene er også en utsøkt sanselighet, hva enten hun skildrer en svømmetur uten klær i glitrende vann, duften av en parfyme som vekker plutselige minner, eller tilberedingen av et måltid med koriander, lime.saft, løk. (...) Den knappe stilen avslører en altgjennomstrømmende musikalitet. Dette er tekster som kan leses høyt, de ligger godt i munnen, de er rytmiske og ordene hun bruker er latterlig dagligdagse. (...) Mine assosiasjoner går dessuten til andre forfattere jeg setter høyt, som Marguerite Duras eller Ali Smith, Per Petterson eller Rune Christiansen. De har alle den samme ærbødigheten og presisjonen i sin omgang med språket. For øvrig kunne ikke Claire Keegan hatt en bedre medspiller enn oversetteren Merete Alfsen.» Anne Cathrine Straume, NRK (Terningkast 5)

«Fortettet, humoristisk, underfundig - og alvorlig.» Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen (Terningkast 5)

«Med en dirrende nerve dras vi inn i noen av de forviklingene som møtet mellom kvinne og mann skaper. (...) uten at store ord brukes. Ikke noe melodrama. Bare ren skrivekunst. (...) Keegan fremstår som en forfatter med gode observasjonsevner. Det er små hint om det som kan komme, men vendingen i alle tre historier er plutselig og sterk, slik det skal være i en novelle.» Andrew P. Kroglund, Vårt Land]]>

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 93
Utgitt 2024
ISBN 9788203451003
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Merete Alfsen
Salgsdato 18.04.2024
Orig. tittel So late in the day : stories of women and men
Emne Noveller Dublin Ekteskap og parforhold Skjønnlitteratur
Claire Keegan

Claire Keegan

Claire Keegans bøker er hyllet over hele verden og oversatt til mer enn 30 språk. Novellesamlingene Antarctica og Walk the Blue Fields ble belønnet med henholdsvis The Rooney Prize for Irish Literature og The Edge Hill Prize, sistnevnte for beste novellesamling utgitt i Storbritannia.

For Tre lys Keegan hedret med the Davy Byrnes Award - verdens viktigste pris for noveller. Småting som dette var kortlistet for Bookeprisen og the Rathbones Folio Prize, og vant the Orwell Prize for Political Fiction og The Kerry Prize for Årets irske roman. Forfatteren ble kåret til Årets forfatter av Literaure in Ireland i 2023. Les mer

Artikler

Claire Keegan om skriveprosessen og den første setningen

Her forteller den irske forfatteren om å lese, skrive og tenke i avsnitt fremfor setninger.
Les mer